WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Organisatie- en teamopstellingen

Datum: 1 maart 2018
Tijd: 13.30 uur tot 17.00 uur 
Kosten: Opstelling  € 125,- representanten  voor de eerste keer € 25,- mensen die bij WEL opstellingen de opleiding gevolgd hebben € 15,-
Trainer: Philip Verzellenberg is teamtrainer en -coach en werkt al jarenlang met teams. Eerst als adviseur, project- en interimmanager en de laatste 10 jaar als trainer.

Waarom: Iedereen weet dat samenwerken en doelen bereiken goed gaat als een aantal zaken en randvoorwaarden goed geregeld zijn. Je hebt een beeld van het doel van je organisatie en wat jouw team daar aan bij moet dragen. Vaak leggen we wat we daarin met elkaar doen vast in afspraken, procesbeschrijvingen en procedures. En geregeld loopt het toch niet lekker. Projecten lopen uit, onderling is er sprake van wrijving en conflict en te vaak lopen klanten ontevreden de deur uit. Je hebt daar op geacteerd in de hoop dat er wat zou veranderen. Dat hielp ook wel, maar toch heb je de indruk dat er meer mogelijk is én dat er meer speelt. Blijkbaar is er iets wat je niet ziet of waar je geen grip op hebt. Wat speelt er dan ? Wat kun je daarin doen als leidinggevende, projectmanager of teamlid om hierin een positieve verandering te weeg te brengen ?

Tijdens de bijeenkomst kun je een organisatie- of teamopstelling doen en kijken we naar de onderlaag van de zaken die spelen bij jou, je team of je organisatie.  Een opstelling maakt belemmerende patronen zichtbaar en geeft mogelijkheden om deze te veranderen. Samen met mij als begeleider ga je op zoek naar een oplossingsrichting die nieuwe inzichten geeft en versterkend werkt voor jou en je organisatie.

Voor wie: Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden met wel of niet hun medewerkers. Een speciale dynamiek geldt voor tijdelijke teams die rondom een project geformeerd zijn. Dat maakt deze middag ook interessant voor projectleiders, verandermanagers en leidinggevenden die tijdelijke veranderingsprocessen aansturen. Teamleden die meer inzicht willen krijgen in de dynamiek die bij hen en in hun team speelt in het samenwerken zijn eveneens van harte uitgenodigd.

Wat: Tijdens deze middag kijken we naar de algemene dynamieken en thema’s die spelen bij teams. Daarbij komen onderwerpen als leiderschap en lidmaatschap, fasen in teamontwikkeling en de verbinding van de teamtaak met de medewerkers en de organisatie aan de orde. In de workshop gaan we aan de slag met een aantal ingebrachte casussen.

Een beperkt aantal deelnemers krijgt de mogelijkheid om hun casus in te brengen. Geef je dus snel op als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

Philip levert ook maatwerk voor teams en organisaties, waarbij WELopstellingen ook representanten mee kan nemen.

Back to Top