WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Samengestelde gezinnen

Datum: Vrijdag 23 maart 2018
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. 
Kosten: € 35,- deelnemer,  € 120,- deelnemer met opstelling (vol)
Trainer: Kitty Wind en assistent

Ook geschikt als bijscholing voor opstellers

Samengestelde gezinnen. Ontstaan uit de liefde tussen de nieuwe partners. Met enthousiasme en het vertrouwen dat het helemaal goed komt. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet mee te vallen. Hoe hard iedereen ook zijn best doet, het lijkt soms wel of er op de onderlaag altijd een conflict zit.

In deze workshop leer je vanuit systemisch perspectief kijken naar samengestelde gezinnen. Het herkennen van wat er speelt op de onderlaag geeft je de mogelijkheid een verandering in gang te zetten.  Het erkennen van wat er speelt geeft bevrijding; Iedereen, met name de kinderen, had de spanning toch al gevoeld.

We bespreken de systemische wetmatigheden, toegespitst op samengestelde gezinnen. Je leert de belangrijkste verstrikkingen herkennen, en welke helende bewegingen er mogelijk zijn.  De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en opstellingen.

Er is deze dag plaats voor twee grote opstellingen. Ieder samengesteld gezin is anders. In een opstelling gaan we onderzoeken wat er specifiek in jouw gezin nodig is. Wil jij jouw samengestelde gezin weer in balans brengen, geef dit dan duidelijk aan bij je inschrijving.  De eerste twee aanvragen zullen worden opgesteld.

Als deelnemer kun je worden gevraagd om te representeren in deze opstellingen. Het zelf ervaren van de dynamiek in een opstelling is een waardevolle aanvulling op de theorie. Je mag altijd nee zeggen. Ook als toeschouwer zal je ervaren wat er gebeurt op de systemische onderlaag.

Deze workshop is voor iedereen die persoonlijk of professioneel betrokken is bij samengestelde gezinnen: Ouders, stiefouders, mediators, (kinder-)coaches, gezinshulpverleners e.a.

 

Back to Top