Wat zijn familieopstellingen?

Met een familie opstelling zijn dynamieken en verstrikkingen aan het licht te brengen. Daarbij kijken we naar het geheel van het systeem. Waar zit de energie vast? Waar zijn blokkades en verstoringen, wie heeft er wel of juist geen contact met de ander(en).   

In een (familie) opstelling worden groepsleden gevraagd plaatsvervanger te zijn voor diverse personen of thema’s van de cliënt. Deze worden intuïtief in de ruimte geplaatst, inclusief een plaatsvervanger voor de cliënt zelf. Op een tot nog toe onverklaarbare wijze opent het systeem zich en krijgen de opgestelde representanten toegang tot de ervaringen en verhoudingen van de oorspronkelijke personen of thema’s. De verstrikkingen en dynamieken worden zichtbaar en voelbaar. In de volgende fase worden oplossingen gezocht door de posities van de leden te veranderen en door oplossende en bevrijdende uitspraken te gebruiken. Belangrijk is dat de positie en het lot van iedereen in het systeem erkend en eerbiedigd wordt. Het meewerken aan de opstellingen van anderen is ook een diepgaande ervaring die inzicht kan geven in je eigen functioneren en/of het eigen familiesysteem.

Hoe gaat een individuele sessie familieopstellingen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Geschiedenis van familie opstellingen

Bert Hellinger (1925–2019) is de grondlegger van de familieopstellingen. Hij creëerde familieopstellingen nadat hij vanaf het begin van de jaren vijftig zestien jaar tussen traditionele Zulu-mensen had gewoond en gewerkt en zelfs hun taal had geleerd. De Zulus, net als veel traditionele volkeren, zien de plaats of rol van voorouders als heilige tussenpersonen tussen levende gemeenschapsleden en de Bron. Onze voorouders geven niet alleen leven aan de levenden, maar ze blijven de levenden ook helpen om de harmonie in de gemeenschap en het gezin te behouden, zelfs nadat ze “weg” zijn. Toen Hellinger bij de Zulus woonde, begon hij het belang in te zien van het omarmen van iemands 'plaats' in het gezin, in termen van iemands relationele rollen (grootvader, grootmoeder, vader, moeder, zus, dochter, enzovoort). Van de Zulus en vele andere levenservaringen leerde Hellinger over natuurlijke, liefdevolle patronen in het gezin en de gemeenschap, zoals diep respect voor de stroom van het leven. Hellinger noemde dergelijke patronen 'ordes van liefde' omdat het de ongehinderde stroom van liefde is die een gezonde orde in gezinnen creëert. De "constellatie" van familieopstellingen is de opstelling van gezinsleden die de toestand van de gezinsziel onthult - met de orde van de liefde verwrongen en losgekoppeld of gezond en heel.
Het leven stroomt altijd in de richting van het volgende leven. Ouders creëren leven, moeders baren kinderen - niet andersom. Als we proberen terug te dringen tegen de rivier van het leven, om in de tegenovergestelde richting te gaan, ontstaan ​​er problemen/verstrikkingen.

Wat betekent het precies om als representant mee te doen?

Vaak zijn nieuwkomers bij Familieopstellingen verbaasd dat het niet uitmaakt of de vertegenwoordigers al dan niet bewust iets weten over het familielid of aspect dat ze vertegenwoordigen. Ze vragen zich af: "Hoe kan ik echt behulpzaam zijn?" Het enige dat nodig is om een ​​'goede' vertegenwoordiger te zijn, is niet proberen de situatie op te lossen, maar gewoon door te geven wat u in het nu voelt.

Ik heb gelezen over en persoonlijk getuige geweest van vertegenwoordigers die gedrag vertoonden van de persoon die ze vertegenwoordigen en waarvan ze geen voorkennis hadden. Keer op keer zie ik een zoeker zijn of haar hoofd schudden met ontzag over hoe een vertegenwoordiger zich gedraagt ​​of dingen zegt die hij of zijn familielid zou hebben gedaan of gezegd. Dit is met mensen die weinig of niets weten over de familie van de zoeker.

Niemand weet zeker waarom sterrenbeelden werken, maar we hebben behoorlijk sterk bewijs, gebaseerd op tientallen jaren van observatie, dat sterrenbeelden werken en dat vertegenwoordigers van nature, zonder speciale training, buitengewoon behulpzaam kunnen zijn.

Hier zijn de basishypothesen:

Het leven verbindt ons.
We delen de ervaringen van het mens zijn, het hebben van ouders (of we ze nu kenden of niet), van de kracht van het groepsgeweten op onze overtuigingen en daden.
Mensen nemen informatie op via de 5 zintuigen, maar ook op onzichtbare manieren, die we nog niet volledig begrijpen.
Alle wezens zijn ondergedompeld in onzichtbare informatievelden. In sterrenbeelden werken we met wat we het Kenveld noemen, een veld dat we delen met onze voorouders.
Zoals magnetisch vijlsel door een onderliggende magneet in een patroon op een stuk papier wordt bewogen, door een onzichtbaar magnetisch veld, kunnen wij worden bewogen door het Knowing Field.
 

De wetenschapper Rupert Sheldrake stelt voor dat sterrenbeelden werken vanwege deze onzichtbare informatievelden. In het bijzonder identificeert hij het morfogenetische veld en geeft hij de analogie van vogels die in een kudde vliegen of vissen die in een school zwemmen. Hun ongelooflijk responsieve en gesynchroniseerde vermogens zijn moeilijk uit te leggen zonder een Knowing Field van waaruit we, onder ondersteunende omstandigheden, de benodigde kennis, informatie en genezing kunnen opdoen.

Eerst een keer representeren voordat je een eigen opstelling doet

Als je een eigen opstelling overweegt, hanteren we bij Welopstellingen de stelregel dat je eerst een keer komt representeren. Je maakt dan kennis met onze werkwijze en je kunt dan ervaren hoe dat voor je is.

Hoe lang duurt het voordat een opstelling effect heeft?

Na voltooiing van de constellatie adviseren we de zoeker doorgaans om niet te analyseren, net zoals men niet aan een korstje zou peuteren, maar de transformaties van genezing op hun eigen manier zou laten plaatsvinden. In mijn ervaring zijn sommige effecten van een constellatie onmiddellijk. Toch zijn er veel lagen en dimensies in ons leven. Geef je sterrenbeeld de vrijheid om zijn magie in zijn eigen tijd te bewerken, of dat nu weken, maanden of jaren zijn. En vertrouw op de kracht van stilte.

Zijn familieopstellingen geschikt voor kinderen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Wat kan een opstelling opleveren?
  • Helderheid en inzicht in de problematiek die speelt
  • Meer rust en harmonie
  • Bevredigender relaties
  • Duidelijker een plaats kunnen innemen
  • Meer liefde en succes
  • Gevoel van een last bevrijd te zijn
  • Nieuwe mogelijkheden en oplossingen kunnen zien

'Je kunt alleen vanuit je iegen positie verantwoordelijkheid dragen'

© Welopstellingen 2021

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Snelliuspad 23 b
3817 TN Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl