WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Man-Zijn met Mannen

Data: 2 en 3 februari
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur
Kosten: € 225,-
Locatie: Centrum Inanna Amersfoort
Trainer: Philip Verzellenberg en assistent  Je kunt Philip ook bellen: 06-47576954

Tijdens een webinar op 26 april gaf Philip meer informatie over de training en beantwoordde hij vragen.
De opnames daarvan vind je Hier

 

Hoe is het voor jou om man te zijn in deze tijd? 

In de training 'Man-zijn met mannen' onderzoek je je eigen man-zijn in een groep met mannen. Welke beelden over man-zijn heb je meegekregen van je vader? Je moeder? Van anderen? Welke wil je echt tot de jouwe rekenen? En Houd je je emoties voor jezelf en moeten anderen er maar naar raden? Please jij anderen wel eens om een plek te krijgen en sla je jezelf daarmee eigenlijk over? Wil je dat graag veranderen? Kortom: Wil je meer tot je recht komen en met een open hart in je kracht staan?
Dan is deze training iets voor jou!

De tweedaagse 'Man-zijn met mannen' maakt dat je je steviger wortelt in je man-zijn, meer je eigen weg gaat en duidelijker bent in je communicatie. Met respect en in verbinding.

In deze training maak je je losser van je moeder en versterk je de band met je vader en met de andere mannen om je heen. Je ervaart hoe dat 'pokon' is voor je man-zijn. Hoe het is om daarin te wortelen. Zodat je stevig richting geeft aan je eigen leven. In broederschap. Vanuit de kracht in je buik en de openheid van je hart.
Van daaruit voelt de verbinding met vrouwen én mannen anders. Mannelijker, authentieker, krachtiger. Raakbaar zijn vanuit jezelf. Niet omdat het moet, maar omdat je het wilt.
Op jouw manier.

Werkvormen: kleine opstellingen, lichaamswerk, ademoefeningen en schrijfopdrachten. 

Philip,waarom zou je eigenlijk de mannentraining bij Wel moeten doen ? 

Nou, er moet niks. Wat ik wel merk is dat bijvoorbeeld veel van de mannen die ik coach pas iets gaan doen aan persoonlijke ontwikkeling als ze echt een probleem hebben. Soms is dat echt aan de late kant en zitten ze in een relatie die stevig is vastgelopen of hebben ze een baan die ze eigenlijk al jarenlang een sleur vinden. Pas als dat fout gaat, komen ze bij mij. Het lijkt aan de ene kant logisch om iets op te lossen als er echt een probleem is, maar ik vind het ook jammer. Je auto laat je ook elk jaar een APK-beurt ondergaan. Dat met jezelf doen is een goed plan !

Door de mannentrainingen die ik ooit deed ben ik zelf duidelijker geworden in wie ik ben en wat ik wil. Ook als mijn echtgenote het daar niet mee eens is. Vervolgens daar samen -in verbinding- een goed gesprek over hebben, was voor mij een stevige meerwaarde die voortkwam uit de mannentrainingen die ik deed. Daarvoor ging ik bijvoorbeeld uit contact, trok mezelf terug of deed egocentrisch mijn eigen ding. Ook de relatie met mijn vader en de mannen om me heen verbeterde sterk. Ik ging niet meer zo met ze in competitie of was bang voor ze, maar zag ze meer als broeders en lotgenoten. Steunpilaren zelfs. Toen mijn vader in 2010 plotseling overleed, kon ik op zijn begrafenis een goed verhaal vertellen over hem en over mij. Onze relatie had zich verdiept en oude pijn was geheeld. Dat was voor mij in ieder geval de impact van de mannentrainingen die ik deed." 

 

 

Reactie van een deelnemer:

 

Wat een mooie workshop!
Natuurlijk waren er van te voren de ja maar"s en de angsten, maar door de relaxte houding en rustige stemmen van Philip en Bart was er meteen een sfeer van veiligheid en ontspanning.  
Het waren korte oefeningen zonder ellenlange verhalen, soms met mooie inzichten, dan weer confronterend.
Bijzonder vond ik de begeleiding, messcherp als ze waren voelde het voedend wat ze zeiden en je voelde dat zij daar ook waren geweest.

Siep

 

Back to Top