Rondom Covid19

8 januari 2022

In deze sectie kun je de updates over de situatie rondom Covid19 en de impact op ons werk en de activiteiten. 

Update 8 januari:

De lockdown heeft consequenties voor onze groepsacitviteiten. Je wordt daarover persoonlijk geinformeerd. Individuele opstellingen kunnen gewoon doorgaan.

Update 23 november:

Welopstellingen hanteert de richtlijnen zoals deze door het RIVM zijn afgegeven. Per activiteit ontvangen de deelnemers hierover een bericht. 

Update 28 september:

Op dit moment zijn er geen maatregelen waar we actief rekening mee moeten houden, behalve vragen aan onze deelnemers eigen verantwoordelijkheid te nemen als je klachten hebt. We ventiieren ruim in onze trainingsruimtes. 

Update 23 juni

Zo langzamerhand worden alle maatregelen opgeheven. We bespreken in de groepen hoe het voor de deelnemers is. Er is geen verplichting voor mondkapjes meer. In onze ruimtes zijn goede ventilatie mogelijkheden. de 1,5 meter regel leven we met elkaar zoveel mogelijk na. 

Update 19 maart

Wij mogen weer fysiek onderwijs geven. Dit staat vermeld op de op de pagina van de rijksoverheid: 'Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de alle basismaatregelen.

Update 9 februari

De opleiding start deze week, maar online. De cursisten zijn hierover geinformeerd. Blij dat deze mogelijkheid er toch is. We beginnen met de theorie.

Er zijn diverse nieuwe online activiteiten zoals essentie opstellingen en de training innerlijk reizen.  2 maart de volgende update.

Update 13 januari 2021:

Een verdere verlenging van de lockdown heeft opnieuw consequenties voor een aantal activiteiten. 

 • 14 januari Chakra Opstellingen:  Donderdagavond 25 februari 2021,start 19.30 uur
 • 22 januari Opstellingsdag Evelien: Vervalt.
 • 30 januari  Samengestelde gezinnen: Zaterdag 10 april 2021, start 10.00 uur
 • 31 januari Roep van de Ziel: Zondag 23 mei 2021, start 10.00 uur
 • 4 februari Ik heb je Lief!: Zondag 7 maart, start 13.30 uur
 • 5 februari Opstellingsdag Evelien: vervalt , extra dagen 7/5 en 4/6
 • Leerwerkgroep: Kitty communiceert nieuwe data
 • 6 februari Opstellingsdag Kitty: Vervalt, alternatieve dagen 27/2, 13/3, 17/46
 • Leerwerkgroep: Kitty communiceert met jullie over andere data

Update 17 december 2020:

Naar aanleiding van de berichtgeving deze week, kunnen we niet anders dan opnieuw onze werkwijze aan te passen. Dit betekent concreet dat al onze activiteiten op locatie niet kunnen doorgaan tot en met 19 januari. We zullen via e-mail iedereen die zich heeft opgegeven persoonlijk informeren. Je mag ervan uit gaan dat we alles herplannen naar een latere datum. Je kunt zelf aangeven of je daarvoor open staat of dat je liever direct geld teruggestort krijgt. De opleiding Systemisch werken starten we op de datum van blok 2, alles schuift een maandje op. Dit communiceren we verder met iedereen individueel. Gelukkig zijn er volop online activiteiten, waaraan je kunt mee doen. 

Update 2 december 2020:

We kunnen op dit moment gelukkig ons werk met een paar aanpassingen goed uitvoeren. Het werk van Welopstellingen valt onder de afspraken rondom contactberoepen en onderwijs.

Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van anderhalve meter. Naast de bekende generieke uitgangspunten voor binnen en buiten gelden voor contactberoepen de volgende extra aandachtspunten:

 • Reservering en de gezondheidscheck zijn vereist.
 • Houd het moment, waarbij het niet mogelijk is om anderhalve meter volledig te borgen, zo kort mogelijk.
 • Bewaar zoveel mogelijk afstand.
 • Maak na ieder klantcontact de materialen, instrumenten en meubilair in de ruimtes schoon
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes zijn aanwezig. 

In onze nieuwe ruimtes zijn goede ventilatie mogelijkheden. Hier letten we met elkaar goed op. Onze groepen zijn kleiner dan normaal zodat we de 1,5 meter zo goed als mogelijk kunnen borgen conform bovenstaande.

Het blijkt dat je in opstellingen als je benoemt waar je eigenlijk had willen staan, bijvoorbeeld heel dicht bij iemand anders, dat dit geen afbreuk doet aan de effectiviteit van de opstellingen.  Verder zijn er diverse soorten mondbeschermingsmogelijkheden aanwezig. We hebben geinvestereerd in desinfectiemiddelen en iedereen gebruikt zijn eigen kopjes. We zijn blij dat we eerder al besloten hebben de opleiding pas weer in januari te laten starten en onze leergang Transformatiepad in Maart 2021. Zorg goed voor jezelf! En laten we verbonden zijn in het veld van eenheidsbewustzijn.  #samenveiligwerken

© Welopstellingen 2022

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3816 JE Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl