Opleiding vervolgmodules

opstellen voor opstellers

De opleiding vervolgmodules bij Welopstellingen zijn gericht op het verder verdiepen en uitbreiden van jouw systemische kennis en vaardigeheden.  Kennis van het opstellingenwerk is een vereiste voor deelname voor enkele van de modules.

We werken in alle modules met verschillende vormen van opstellen. De modules zijn los van elkaar te volgen. 

Dader- en slachtofferschap

Een van de grote thema's in de wereld is te leren omgaan met dader/slachtofferschap. 
Hoe meer mensen daar intern antwoorden op weten te vinden, hoe groter de kans dat we daar in de wereld antwoorden op vinden. In deze module gaan we in op de theorie en de wijze waarop we dit in opstellingen kunnen ondersteunen. 
Je krijgt ook de mogelijkheid eigen (werk)vragen in te brengen.

Werken met de Essentie

Wat is essentie, wat is jouw essentie? Op deze dag krijgt iedereen de kans zijn/haar essentie op te stellen.  Iedeeen is uniek en de essentie zal zich op heel verschillende wijze bij de verschillende deelnemers tonen. Deze dag kun je als "opleiding vervolgmodule" volgen, maar is ook goed als losse trainingsdag voor jezelf te volgen.

Samengestelde gezinnen

Hoe ga je in opstellingen om met vraagstukken rondom samengestelde gezinnen? Hoe is de ordening? Wie hoort in welk systeem? Op deze themadag wordt zowel de theorie hierover behandeld als ook 2 praktijkvoorbeelden.  

Werken met trauma

In het opstellingenwerk krijg je onvermijdelijk te maken met trauma's.  Hoe werkt dat nu eigenlijk.  De vervolgmodule geeft je inzichten en handvatten over het werken met trauma. 

Individuele opstellingen 

Wil je meer tools om individueel te werken zowel 1 op 1 als online, dan is deze opleiding wellicht iets voor jou. Visualisaties als opstellingsvorm toepassen is voor sommige cliënten heel waardevol bijvoorbeeld. We besteden aandacht aan het hoe je voorkomt dat je in een individuele opstelling als begeleider 'hard aan het werk' gaat. We oefenen met elkaar online individuele opstellingen in het hier en nu, systemische opstellingen met poppetjes en grondankers. Welke follow-up geef je aan een opstelling voor de client om thuis nog verbonden te blijven en verdere integratie te faciliteren? 3 dagdelen online en je hebt een mooie verrijking van jouw toolbox.

Organisatie-, team- en loopbaanopstellingen

In deze 2 x 2 daagse module krijgen opstellers een verdiepende weg aangeboden bij het werken met mensen en teams in organisaties. Deelnemers werkend in organisaties die nog geen opstellers zijn krijgen inzichten en ervaringen in organisatie- en loopbaanopstellingen.

© Welopstellingen 2021

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Snelliuspad 23 b
3817 TN Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl