Welopstellingen
Website Opleiding Human Design Opstellingen 2 Website M Opleiding Human Design Opstellingen

Opleiding Human Design opstellingen

Unieke opleiding tot Human Design opsteller 

De bekendheid en populariteit van Human Design groeien snel. Ook systemisch werken en opstellingen winnen sterk terrein. Een diepgaande kennis van beide vakgebieden geeft Human Design begeleiders/coaches de  verdieping en verbreding die bijdraagt aan het diep laten doorvoelen van iemands unieke design.

 Welopstellingen verzorgt al ruim 20 jaar de Opleiding Systemisch Werken. Wij vinden het belangrijk dat het vak van opsteller gedegen en liefdevol aangeleerd wordt. Een Human Design opstelling staat of valt bij de kwaliteit/diepte van de begeleider, dat maakt dat naast een gedegen kennis van Human Design, het zelf diep doorvoelen van dynamieken, verstrikkingen en conditioneringen een noodzaak is. Om de intuïtie zijn werk te laten doen heb je kennis en ervairng nodig. Pas dan kan het innerlijk weten zich ontvouwen. 

Alles in deze opleiding staat in dienst van het leren van het vak van Human Design opsteller en het ontwikkelen van het  systemisch kijken.  Verdere verdieping van jouw kennis van Human Design is mogelijk ook aan de orde, maar dat is niet het  kerndoel van deze opleiding.

Voor wie?
Je hebt al kennis van Human Design en begeleidt ook mensen hierin. Je wilt jouw kennis en vaardigheden verdiepen en verbreden en het systemisch werken en opstellingen integreren in het werkveld van Human Design.  Een korte intake is onderdeel van de aanmeldprocedure. 

Belang van systemisch werken
Voor elke client, werknemer, coachee is het eigenlijk belangrijk dat er systemisch gewerkt wordt. Want niemand staat helemaal op zichzelf. Het gedrag van een persoon is daardoor niet te begrijpen zonder dat er naast het eigen Design ook naar het (familie of organisatie)systeem gekeken wordt. Het betrekken van het systeem is belangrijk omdat op deze manier terugval in oud gedrag verminderd kan worden. Om een effectieve interventie te ondersteunen zijn systemische kennis en vaardigheden essentieel.  

Combinatie met Human Design
Het belichamen van jouw unieke Human Design , wat laat het veld zien als je jouw client meeneemt op de reis door zijn of haar design?  Wat zie, voel  en ervaar je?  Onbewuste patronen, verstrikkingen en conditioneringen doorvoelen en hierin een volgende stap maken. Welke interventies zijn er mogelijk?  Je faciliteert het Human Design experiment van jouw cliënten op een diepgaande en doorvoelde wijze. 

Werkwijze
De theorie van het systemisch werken in combinatie met Human Design  opstellingen oefenen in verschillende werkvormen. Kleine opstellingen, diverse werkvormen op de Human Design mat, Human Design tafelopstellingen. 

Inhoud

 • Je leert systemisch waarnemen, afstemmen op het veld en interventies doen bij het oplossen van verstrikkingen en conditioneringen 
 • Je leert verbinding maken tussen een Human Design chart en het systemische veld, conditioneringen zichtbaar en voelbaar maken die van invloed zijn op het leven van je design
 • Maak je de innerlijke houding 'het lege midden' je eigen 
 • Na elk blok zijn er thuiswerkopdrachten
 • Er is een goede balans tussen theorie en oefening, tussen vakmatig leren werken en het eigen proces.
 • Je krijgt een zeer uitgebreide syllabus
 • Na afloop krijg je een certificaat
 • CRKBO gecertificeerd
 • De opleiding is op HBO-niveau, er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Datum

Opleidingsdata start 2024:  16/17 september, 14/15 oktober, 18/19 november, 16/17 december . 2025:20/21 januari, 3/4 maart . 

De oefendagen zijn: 3 feb en 17 maart. 

Opleidingsdata start 2025:  8/9 september, 6/7 oktober, 3/4 november, 1/2 december . 2026: 12/13  januari, 9/10 maart . 

De oefendagen zijn: 17 november 2025 en 26 januari 2026. 

Tijd

10.00 uur tot 17.00 uur

Trainer(s)

Mirjam Halkes, Marloes Kremer en Cecile Kremer en assistenten. Gastdocenten Evelien Hogeweg en Rianne Klein Geltink

Deelnemers

Maximaal 16

Locatie

Centrum Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

Kosten

 • € 4.250,- Dit is inclusief jouw eigen Human Design Opstellingsmat in een kleurstelling naar eigen keuze.
 • € 3.950,- als je al een eigen mat hebt.
 • Bij het boeken wordt een aanbetaling van  € 250,- gevraagd. 

Betaling in termijnen is altijd  mogelijk.
We gaan dan uit van 4 termijnen. Geef in het opmerkingenveld jouw voorkeur aan.

Blok 1: Innerlijke houding en systeemgeweten

WS Opleiding Human Design Opstellingen

Blok 1 gaat vooral over de innerlijke houding van jou als begeleider.  Wat is het 'lege midden'? En wat heb je te organiseren in jezelf om optimaal af te stemmen op het veld en de Human Design opstelling te faciliteren. 

Blok 2: Verstrikkingen & conditioneringen

WS Opleiding Human Design Opstellingen

Welke verstrikkingen / dynamieken kunnen zich laten zien in een Human Design opstelling. Wat zijn dan interventies? Welke helende zinnen zijn helpend? Waarheid als transformerende kracht om conditioneringen vrijer te maken.

Blok 3: Verloop van de Human Design opstelling 

WS Opleiding Human Design Opstellingen

Het verloop van een Human Design opstelling. Wat is de opbouw? Wat is het verschil met werken met een vraag of juist niet? We werken met zowel de grote mat, als kleine matjes en doen Human Design tafelopstellingen. 

Blok 4: Plekbewustzijn en Human Design

WS Opleiding Human Design Opstellingen

Magische plek, dienende plek en persoonlijke taak, helende beweging en plekbewustzijn. Het zelf doorvoelen van deze dynamieken is de verdieping die jij als begeleider ook biedt aan jouw clienten.  Hoe laat zich dit zien op de Human Design mat?  En wat kan je daar dan vervolgens mee? 

Blok 5: Doorvoelen van de blauwdruk

WS Opleiding Human Design Opstellingen

Primaire, secundaire en overgenomen gevoelens en emoties. Essentiële gevoelens en interventies.  De verdieping op het doorvoelen van de energetische blauwdruk. 

Blok 6: Bewegingen & transformaties

WS Opleiding Human Design Opstellingen

In het laatste blok behandelen we de kenmerken van het wetende  veld.  Wat draagt bij aan het Human Design experiment?  

'Human Design opens the door to the potential of self-love, a love of life and the love of others through understanding' .Ra Uru Hu

Agenda

Agenda Opleiding Human Design Opstellingen
Opleiding Human Design Opstellingen

Start 16 september 2024

6 blokken van 2 dagen plus 2 oefendagen

Unieke opleiding tot Human Design opsteller . De kennis en populariteit van Human Design neemt snel toe. Dat geldt ook voor het systemisch werken en de inzet van opstellingen. Doorvoelde kennis van de combinatie van deze 2 vakgebieden geeft elke begeleider in Human Design de verdieping en verbreding die bijdraagt  aan het leven van jouw unieke design.

Agenda Opleiding Human Design Opstellingen
Opleiding Human Design Opstellingen

Start 8  september 2025

6 blokken van 2 dagen plus 2 oefendagen

Unieke opleiding tot Human Design opsteller . De kennis en populariteit van Human Design neemt snel toe. Dat geldt ook voor het systemisch werken en de inzet van opstellingen. Doorvoelde kennis van de combinatie van deze 2 vakgebieden geeft elke begeleider in Human Design de verdieping en verbreding die bijdraagt  aan het leven van jouw unieke design.

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl