IOPT opstellingen

Een methode om naar verborgen (trauma-)dynamieken in jezelf te kijken

De eerste vraag is veelal: waar staat IOPT eigenlijk voor?  IOPT staat voor Identiteit-geOriënteerde Psychotrauma Therapie en is ontwikkeld door Franz Ruppert als traumaverwerkingsmethode. Hij noemt deze vorm van opstellen ook wel een Zelf-ontmoeting.  Een IOPT opstelling is een andere ervaring dan een familie-opstelling omdat er een andere werkwijze is. 

IOPT wordt ook wel het opstellen van het verlangen, zelfresonantie of de intentie-methode genoemd.   Je formuleert hiervoor als start een intentie in één zin. Dat kan een verlangen, vraag, fysieke klacht, richting etc. zijn.  Daaruit kies je drie woorden waar je resonanten voor vraagt. In de opstelling die dan volgt kijken we als het ware naar de verschillende delen/’stemmen’ in jou die samen je gedrag en beleving beïnvloeden ten opzichte van je intentie.  Dat kunnen gezonde delen, oude pijnstukken en overlevingsdelen zijn. Je doet, anders dan bij familie-opstellingen, zelf het onderzoek, uiteraard met ondersteuning van de begeleider. Het proces, de inzichten en de heling ontvouwen zich daardoor op jouw tempo.

Impact van vroegkinderlijk en intergenerationeel trauma
Steeds vaker wordt de impact van vroegkinderlijk en intergenerationeel trauma op ons (collectieve en individuele) functioneren onderkend. IOPT is een systemische methode voor trauma-verwerking. Op een diepgaande en respectvolle manier en met eigen regie kun je zo onderzoek doen naar de dynamieken in jezelf . Wat weerhoudt je innerlijk ervan om je leven te leven zoals jij dat wilt? Oude ervaringen en trauma-reacties kunnen nog steeds je leven in het hier en nu bepalen. Afgesplitste/verstopte delen van ons ‘zijn’ komen weer in beeld en vrij.  Dit zelfresonantie-werk is helend, verbindend, integrerend, liefdevol en gaat uit van de eigen regie en autonomie.

Werkwijze
We zijn met maximaal 3 vraagstellers  per keer en bij een IOPT opstelling noemen we de representanten: resonanten. Zij resoneren als het ware mee in het veld. 

Datum

  • 18 december
  • 27 januari
  • 26 februari

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Begeleider

Sylvia Monten

Deelnemers

3 Vraagstellers & resonanten

Locatie

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

Kosten

  • € 150,-  vraagsteller
  • Representeren € 20,-
  • Per 1 januari gelden aangepaste tarieven: € 160,- voor het inbrengen van een vraag, €  25,- representeren.

‘The essence of trauma is a disconnect from the self. Therefore the essence of trauma healing is not just uncovering one’s past,
but reconnecting with oneself in the present.’ 
Gabor Maté

Ervaringen deelnemers

'De ervaring van het 'vaststaan' in de kuil van het eerste chakra gaf zoveel spanning in mijn rechter heup en knie dat ik 's avonds bijna niet meer kon lopen. Dat is een oude, bekende pijn waar ik vaker mee te maken heb. 
Het was heel verhelderend voor me om deze pijn te kunnen koppelen aan wat ik aan fysieke beklemming voelde op dat eerste chakra. Er zijn een paar kwartjes gevallen en ik snap nu opeens hoe het werkt en hoe ik het kan loslaten.' 

'Een intensieve en mooie chakra opstellingen avond nu weet ik meer waar ik mijn vertrouwen en waar ik mijn kracht kan halen. Een echte transformerende avond'.
Jos

 'Een chakra opstelling is een fascinerende en manier om naar je eigen ontwikkeling te kijken. Waar klemt het? Waar kan je meer ruimte ervaren? Het komt vanzelf bovendrijven. Mirjam begeleidt professioneel en daagt je uit, prikkelt om tot inzichten te komen en vooral te ervaren. Het is laagdrempelige en dus ook een leuke manier om te experimenteren met opstellingen. Aanrader'.
Ernst

© Welopstellingen 2022

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3816 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl