WeLopstellingen

Waarheid en Liefde

Samengestelde gezinnen

Datum: Nieuwe data volgen
Tijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. 
Kosten: Deelnemer met opstelling € 125, en voor deelnemers  € 75,- (ook geschikt voor bijscholing)
Als je als stel een vraag inbrengt betaal je € 125,- voor de opstelling en € 75,- voor de deelnemende partner.
Locatie: Centrum Inanna Amersfoort
Trainers: Kitty Talsma en Mirjam Halkes

Enige ervaring met opstellingenwerk is noodzakelijk.

Samengestelde gezinnen
Ontstaan uit de liefde tussen de nieuwe partners. Met enthousiasme en het vertrouwen dat het helemaal goed komt. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet mee te vallen.
Hoe hard iedereen ook zijn best doet, het lijkt soms wel of er op de onderlaag altijd een conflict ligt. Herken je dit in je eigen situatie?
Heb jij het verlangen om dit beter te begrijpen?

Doorgronden
Op deze themadag gaan we vanuit systemisch perspectief kijken naar samengestelde gezinnen.

  • Welke dynamieken zijn er aan het werk?
  • Wie horen er eigenlijk allemaal bij?
  • En wie neemt welke plek in?

Als je kunt herkennen  wat er speelt op de onderlaag, krijg je de mogelijkheid een verandering in gang te zetten.  Als je kunt erkennen wat er speelt, geeft dat bevrijding. Vooral bij de kinderen.

Helende bewegingen
We bespreken de systemische wetmatigheden, toegespitst op samengestelde gezinnen. Je leert de belangrijkste verstrikkingen herkennen, en welke helende bewegingen er mogelijk zijn. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en opstellingen.

Breng je samengestelde gezin meer in balans
Er is deze dag plaats voor twee grote opstellingen. Ieder samengesteld gezin is anders. In een opstelling gaan we onderzoeken wat er specifiek in jouw gezin nodig is. Wil jij jouw samengestelde gezin weer in balans te brengen, geef dit dan aan bij je inschrijving.  Als je een opstelling wilt doen, is het helpend als jij en je partner samen komen. Het blijkt altijd lastig om thuis uit te leggen wat er nu eigenlijk gebeurd is.

Zelf ervaren
Als deelnemer kun je worden gevraagd om te representeren in deze opstellingen. Het zelf ervaren van de dynamiek in een opstelling is een waardevolle aanvulling op de theorie. Door op de plek van de ander te staan, ga je voelen hoe het is om vanuit die positie te kijken. Dat geeft vaak ook verrassende inzichten over jouw eigen systeem. Ook als toeschouwer zal je ervaren wat er gebeurt op de systemische onderlaag.

Deze themadag is voor iedereen die betrokken is bij samengestelde gezinnen (ouders, stiefouders, mediators, coaches, gezinshulpverleners etc) en voor opstellers die hun kennis willen verdiepen.

Back to Top