WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Samengestelde gezinnen

Data: Zaterdag 17 november 2018
Tijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. 
Kosten: € 95,- 
Trainer: Kitty Talsma en assistent

Deze workshop is voor iedereen die betrokken is bij samengestelde gezinnen (ouders, stiefouders, mediators, coaches, gezinshulpverleners etc) en voor opstellers die hun kennis willen verdiepen.

Samengestelde gezinnen. Ontstaan uit de liefde tussen de nieuwe partners. Met enthousiasme en het vertrouwen dat het helemaal goed komt. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet mee te vallen. Hoe hard iedereen ook zijn best doet, het lijkt wel of er op de onderlaag altijd een conflict zit.

In deze workshop leer je vanuit systemisch perspectief kijken naar samengestelde gezinnen. Het herkennen van wat er speelt op de onderlaag geeft je de mogelijkheid een verandering in gang te zetten.  Het erkennen van wat er speelt geeft bevrijding; Iedereen, met name de kinderen, had de spanning toch al gevoeld.

We bespreken de systemische wetmatigheden, toegespitst op samengestelde gezinnen. Je leert de belangrijkste verstrikkingen herkennen, en welke helende bewegingen er mogelijk zijn.  De theorie wordt afgewisseld met oefeningen en opstellingen.

We zullen deze dag ook twee opstellingen doen. Van de praktijk leer je immers het meest. Als je jouw samengestelde gezin wilt laten opstellen, geef dit dan aan bij je inschrijving of stuur ons een email. Op de dag zelf wordt geloot welke gezinnen zullen worden opgesteld.

Als deelnemer kun je worden gevraagd om te representeren in deze opstellingen. Het zelf ervaren van de dynamiek in een opstelling is een waardevolle aanvulling op de theorie. Je mag altijd nee zeggen. Ook als toeschouwer zal je ervaren wat er gebeurt op de systemische onderlaag.

 

 

 

Back to Top