WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Thema-Inspiratiemiddagen

Op deze inspirerende middagen gaan we spirituele ontwikkeling heel praktisch toepassen. Wat betekent het om vanuit je ziel te leven. Hoe ga je om met de dagelijks werkelijkheid. Hoe ga je om met emoties en gevoelens, wat doe je met negatieve stemmetjes en overtuigingen. Hoe kun je in liefde aanwezig blijven in wat er is. 

De bedoeling is handvatten en praktische oefeningen aan te reiken die je thuis ook kunt toepassen. Elke middag begint met een inleiding over een thema en beantwoorden van vragen. Daarna is er ruimte voor een inquiry (een eenvoudige zelfonderzoekmethode) en een kleine opstelling. Enige ervaring met het opstellingenwerk is wel nodig. 

Data: 7/10, 21/10, 18/11, 16/12
Tijden:  14.00 uur tot 17.00 uur inloop 13.30 uur
Kosten: losse middag € 35,- Alle 4 volgen: € 100,-
Trainer: Evelien Hogeweg en assistenten
 

7/10 Wat betekent het om vanuit de ziel te leven?

Vanuit de ziel leven betekent niet dat alles dan mooi en fijn is, of dat er geen “lastige” gevoelens meer zijn. Belangrijker dan wat je meemaakt is hoe je er mee omgaat.Hoe kun je liefdevol omgaan met het ego, met problemen die zich aan je voordoen, met heftige gevoelens. Hoe kun je liefdevol blijven naar jezelf als je vastzit of het lastig hebt? 

21/10 De intelligentie van gevoelens en emoties

Elke emoties heeft, ook de hele negatieve, als we er dieper in ervaren en kijken een boodschap van de ziel. Elke emotie en elk gevoel wil ons bij onszelf thuisbrengen. Welke boodschap kunnen bijvoorbeeld woede of pijn of angst hebben? En hoe hanteer je dan die gevoelens en emoties?
En hoe kun je in liefde leren kijken, zodat die boodschap voor jou duidelijk wordt.

18/11 Toelaten wat er is (de waarheid van het moment nemen) is de transformerende kracht.

Transformatie is een natuurlijke beweging, alles wat er mag zijn precies zoals het zich aandient heeft de neiging om te bewegen en dus te transformeren. Maar we, of beter gezegd het ego, heeft de neiging sommige dingen wel te willen en andere dingen juist niet of anders te willen dan hoe het zich aandient. We weten soms ook helemaal niet meer wat waar voor ons is en wat niet. Hoe kom je daarachter? De ziel is niet geïnteresseerd in pleziertjes, de ziel is geïnteresseerd in de waarheid van het moment.

16/12 Wat moeten we toch met al dat denken en al die negatieve stemmetjes over onszelf en anderen.
Wij mensen zijn verhalenvertellers. Onze mind wil overal een verklaring over geven. Ook heeft de mind de neiging om als iets niet zo gaat zoals we willen er negatieve stemmetjes/gedachten over te ontwikkelen. Hoe ga je daar mee om? Hoe wordt je vrijer van overtuigingen. Hoe kun je leren niet alles te geloven wat je denkt?

Back to Top