Een systemische kijk op onderwijs

Een module over de dynamieken in de school

Het onderwijs is een dynamisch, systemisch werkveld.
Alles wat we als leerkrachten, schoolleiders, intern-begeleiders en ondersteunend personeel  doen, heeft als doel goed onderwijs te verzorgen en een veilig klimaat te creëren voor de leerlingen.
We zien in de praktijk dat dit niet altijd goed lukt.
Hoe komt dat en waar zitten dan mogelijke aanknopingspunten?

In de module ‘Een systemische kijk op onderwijs’ laten we je aan de hand van de systemische principes naar onderwijssituaties kijken.  Er is ruimte voor eigen casustiek.

We zoomen in op:

  • Wat jouw drijfveren waren om het onderwijs in te gaan
    Wat jouw rol is in jouw organisatie en of je op de juiste plek staat
  • Hoe we de systemische wetmatigheden kunnen vertalen naar concrete situaties in het onderwijs
  • Verschillende opstellingsvormen om dynamieken zichtbaar te maken
  • De plek van de rol van ouders in de school en hoe jij je hiertoe verhoudt

Voor wie?
Leerkrachten, docenten, leidinggevenden, intern begeleiders en ondersteunend personeel uit het onderwijs die nieuwsgierig zijn om de systemische bril op te zetten en te kijken wat er nog meer mogelijk is. Ook is de module voor opstellers interessant om te volgen als verdiepingslag op jouw systemische kennis en vaardigheden met het opstellingswerk.

Tijd

10.00 - 17.00 uur

Begeleiders

Maartje de Wit 

Deelnemers

9

Locatie

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 JE Amersfoort

Kosten

€ 175,-

Maartje de Wit

De dag wordt verzorgd door Maartje de Wit. Zij heeft 20 jaar ervaring in het basisonderwijs als leerkracht en leidinggevende. Ze heeft bij Welopstellingen de opleiding systemisch werken gevolgd en heeft bijscholingen gevolgd op het gebied van onderwijs, organisatie en groepsdynamiek. Als coach begeleidt zij startende en ervaren leerkrachten. Met behulp van opstellingen helpt zij leerkrachten en groepen om verstrikkingen zichtbaar te maken en de balans te herstellen. Ook verzorgt ze trainingen Pedagogisch Vakmanschap.

Agenda

Een systemische kijk op onderwijs

30 maart  2023

1 dag van 10.00- 17.00 uur

In de verdiepende module ‘Een systemische blik op onderwijs’ laten we je aan de hand van de systemische principes naar je eigen onderwijssituatie kijken. Deze is er voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs.

Ervaringen deelnemers

'Ik Heb de dag als heel fijn ervaren. Ik wilde de rust en deskundigheid om naar mezelf en mijn plek te kijken en dat is zeker gelukt. Er kan veel op zo’n dag merk ik, als je maar niet teveel wil. Vanuit de wil werken, lukt niet, het is teveel en het is niet de waarheid, het is het ego. De waarheid is eigenlijk nog mooier…ok al lijkt dat niet zo soms. Dank voor de mooie dag en de mooie begeleiding van jou.Ik heb je ervaren als een mooie wijze spontane vrouw die van binnenuit werkt en zichzelf naast begeleider ook als leerkracht inzet. Dat is heel mooi en waardevol. Je brengt twee werelden samen, de praktische onderwijswereld en de wijze onderstroom van de onderwijswereld. En daar heeft het onderwijs behoefte aan in deze transitie tijd'.

Koosje

'De training was zeer geslaagd. Je manier van begeleiden is heel fijn. Een goede combi tussen rust, maar ook activiteit. Alle werkvormen spraken me aan. En ze zijn ook heel praktisch toe te passen in mijn gedrag of tijdens mijn werk. Super leuk en belangrijk dat je dit doet. En passend bij mijn eigen missie.Heel veel succes bij alles wat je doet en nog gaat doen.Je hebt een superfijne energie, dus dat komt vast goed!'

Jacqueline

© Welopstellingen 2023

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3816 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl