Welopstellingen

Wel op school: Kennismakingsworkshop Systemisch perspectief

Een heel goed idee voor je studiedag!

Op een toegankelijke en ervaringsgerichte manier kennis maken met systemisch werken op school? Dat kan met Wel op School! We verzorgen met veel enthousiasme op locatie een (dagdeel van een) studiedag. Dit kan op een teamstudiedag op school of tijdens een organisatie- of stichtingsbrede studiedag.

Het onderwijs is een dynamisch werkveld. Dagelijks komen er vele leerlingen, studenten, ouders, docenten, onderwijsassistenten, leidinggevenden en ondersteunende medewerkers op de scholen bij elkaar en wordt er met elkaar samengewerk. En al die mensen brengen daarbij ook nog hun eigen (familie)systeem met zich mee!

In teams en klassen is gedrag zichtbaar, ook wel ‘de bovenstroom’ genoemd. Maar vaak is onduidelijk wat het gedrag ons wil vertellen. De systemische blik helpt om gedrag op een andere manier te duiden, patronen te herkennen en het onzichtbare, de ‘onderstroom’, zichtbaar te maken. Hierdoor kun je als begeleider of leidinggevende aan de slag met deze informatie op een manier die werkelijke verandering mogelijk maakt. Door systemisch te interveniëren m.b.v. vragen, systemische werkvormen of een opstelling ontstaan nieuwe inzichten en mogelijkheden om wat ‘vast zit’ in beweging te krijgen.

Tijdens de kennismakingsworkshop leren deelnemers:

  • wat systemisch werk inhoudt en hoe ze hun eigen systemische perspectief vergroten
  • wat de systemische wetmatigheden zijn, die gelden in elk systeem en hoe deze vertaald kunnen worden naar het onderwijs.
  • Wat een opstelling is en/of wat systemische werkvormen zijn, zodat ze ervaren hoe een opstelling of werkvorm inzicht kan geven in de onderstroom in een specifieke situatie.

In afstemming is er ruimte voor een op maat gemaakt programma, waarbij we stil staan bij de thema’s die specifek spelen in jouw school, team, organisatie, opleiding of klas.

Voor wie?
Voor alle mensen, werkzaam in het onderwijs, die geïnteresseerd zijn in het systemische perspectief, van basisschool tot universiteit, van onderwijsassistent tot leidinggevende.

Tijd

  • In afstemming
  • duur van de workshop: 3 uur.

Begeleiders

Maartje de Wit  en Ilja van Tongeren

Deelnemers

In overleg

Locatie

In overleg. Het kan altijd bij ons in het opleidingsinstituut, maar wij komen ook graag naar de scholen toe. 

Kosten

€ 795,-  

Basisset onderwijsopstellingen

Alles wat je nodig hebt om onderwijsopstellingen te faciliteren. De set is merkloos en daarmee inzetbaar  voor iedereen die met onderwijs opstellingen wil werken. 
De set bestaat uit: een onderwijsveld van 50 bij 70 cm, 40 leerlingen poppetjes, 4 volwassenen poppetjes, 20 huisjes, voldoende naamsticker vellen, houten stoplicht fiches, 2 vrije elementen, 35 emotiefiches boos, 35 emotiefiches verdrietig, 35 emotiefiches blij, 35 emotiefiches bang,  opbergzakjes en een koker voor het onderwijs veld. 

Agenda

Ervaringen

'Jullie workshop en bijdrage is unaniem positief ontvangen. Was inderdaad zeer succesvol. Echt een aanrader voor andere scholen en stichtingen!'

Wina Veldkamp, directeur in Huizen

'Ik Heb de dag als heel fijn ervaren. Ik wilde de rust en deskundigheid om naar mezelf en mijn plek te kijken en dat is zeker gelukt. Er kan veel op zo’n dag merk ik, als je maar niet teveel wil. Vanuit de wil werken, lukt niet, het is teveel en het is niet de waarheid, het is het ego. De waarheid is eigenlijk nog mooier…ok al lijkt dat niet zo soms. Dank voor de mooie dag en de mooie begeleiding van jou.Ik heb je ervaren als een mooie wijze spontane vrouw die van binnenuit werkt en zichzelf naast begeleider ook als leerkracht inzet. Dat is heel mooi en waardevol. Je brengt twee werelden samen, de praktische onderwijswereld en de wijze onderstroom van de onderwijswereld. En daar heeft het onderwijs behoefte aan in deze transitie tijd'.

Koosje

'De training was zeer geslaagd. Je manier van begeleiden is heel fijn. Een goede combi tussen rust, maar ook activiteit. Alle werkvormen spraken me aan. En ze zijn ook heel praktisch toe te passen in mijn gedrag of tijdens mijn werk. Super leuk en belangrijk dat je dit doet. En passend bij mijn eigen missie.Heel veel succes bij alles wat je doet en nog gaat doen.Je hebt een superfijne energie, dus dat komt vast goed!'

Jacqueline

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl