Welopstellingen
Website GRIP Website M GRIP!

GRIP!

Gevoelens en Ratio In Praktijk

 Gevoelens, emoties en gedachten zijn belangrijk in je leven. Toch kun je er moeite mee hebben om ze te voelen en te begrijpen.  In deze training gaan we onderzoeken hoe je meer GRIP krijgt als je anders kan omgaan met ‘lastige’ gedachten en ‘moeilijke’ gevoelens.

Het is een “praktische training voor levens-vaardigheden”. Zo leer je  de regie te houden over wat jij voelt en denkt.  En ontdek je meer over wat er omgaat in jezelf in relatie tot een ander.  Zodat je uiteindelijk makkelijker kunt voelen en doen wat goed is voor jou!

Inhoud
Dag 1: Wat gaat er in me om, in lijf en geest. 
We staan stil bij wat jouw lichamelijke reacties op emotionele situaties jou leren en hoe je die leert te herkennen.

Dag 2: Gedachtenkracht en Gevoelskwesties 
Deze dag staat in het teken van beter leren kennen van je gevoelens en emoties en dus ook je gedachten en overtuigingen die daarbij horen, en krijgt manieren aangereikt voor hoe je er mee om kunt gaan.  Zijn er gevoelens, emoties en gedachten die je liever niet zou ervaren? Hoe zou het zijn als je er anders mee om zou kunnen gaan, zodat ze je niet meer belemmeren?

Dag 3: Het ligt aan mij, aan jou, aan ‘hen’? 
Op deze dag  kijken we naar waar jij wel en niet ‘GRIP’ op hebt; wat is van wie en wie heeft invloed op jouw voelen/ denken/ doen?

Dag 4: Wat wil ik en wie wil ik zijn? 
Op de laatste dag werken we met de relatie tussen hoe jij omgaat met jezelf en je binnenwereld en wat jij in de wereld wil betekenen.

Voor wie?
Iedereen die wat meer Grip wil krijgen op je voelen en denken, en praktische vaardigheden wil leren om er in het dagelijks leven mee om te gaan.  Je kunt deelnemen met en zonder ervaring met persoonlijke ontwikkeling en/of systemisch werken. 

Werkvormen
In GRIP  werken ervarings- en lichaamsgericht met oefeningen en (kleine) opstellingen met de theoretische achtergrond vanuit het (emotioneel) lichaamswerk, systemisch werk en ACT (acceptance and commitment therapy).

Hoe?
 We gaan 4 dagen en 3 avonden hier mee aan de slag.De dagen zijn van 10 - 17 en de avonden zijn online via Zoom, van 19.30 – 21.00 uur. Verder doe je tussendoor alleen en soms met een van de andere deelnemers thuis-opdrachten en oefeningen.  GRIP is een blended vorm van leren, insprireren en ontwikkelen.  

Tijd

  • Live ontmoetingen : 10.00 uur - 17.00 uur
  • De avonden zijn online via Zoom, van 19.30 – 21.00 uur. 

Trainers

 Fanny Kok, Sylvia Monten

Deelnemers

10

Locatie

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA  Amersfoort

Kosten

€ 660,-

Training Grip
Grip op je leven!

Wanneer je jezelf leert kennen,
de signalen van jouw lijf,
jouw denken en jouw emoties leert te verstaan,
word je vrijer en kun je betere keuzes maken.
De basis van alle persoonlijke ontwikkeling begint bij luisteren naar deze signalen.

Je verlangens volgen,
je grenzen aangeven,
weten wat wel en niet goed voor je is.
Je hebt een doorvoelde ervaring nodig,
die kan landen in je lijf.
Alleen met je hoofd lossen de zaken niet op.
Niet kunnen voelen en (onbewuste) overtuigingen weerhouden je ervan de juiste keuzes te maken.
Grip op je leven start bij jezelf leren verstaan.

''Ik wil mezelf wel eens ontmoeten in plaats van mezelf steeds tegen te komen” – Martijn Lucassen (via Omdenken)

Agenda

Agenda GRIP!
GRIP!

Start 20 september 2024

4 dagen (20/9, 11/10, 18/10, 15/11) van 10.00 - 17.00 uur plus 3 avonden online (26/09, 24/10 en 7/11) )van 19.30 - 21.00 uur. 

Gevoelens, emoties en gedachten zijn belangrijk in je leven. Toch kun je er moeite mee hebben om ze te voelen en te begrijpen.  In deze training gaan we onderzoeken hoe je meer GRIP krijgt als je anders kan omgaan met ‘lastige’ gedachten en ‘moeilijke’ gevoelens. Het is een “praktische training voor levens-vaardigheden”. Zo leer je  de regie te houden over wat jij voelt en denkt.  En ontdek je meer over wat er omgaat in jezelf in relatie tot een ander.  Zodat je uiteindelijk makkelijker kunt voelen en doen wat goed is voor jou!

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl