Welopstellingen
Website machteloosheid 1

Machteloosheid & dader- slachtofferschap

Online workshop met interventies, herkenning en heling

Machteloosheid & Dader- slachtoffer is een groot thema in zowel ieders persoonlijke leven als in de maatschappij. Wat hebben ze met elkaar te maken, hoe herken je ze makkelijker in je jezelf en bij je cliënt of coachee? En welke oplossingsrichtingen (naar heling) kan je ontdekken en inzetten? In nauwe samenwerking met Uitgeverij Noorderlicht schijnen we meer licht over deze onderwerpen.

Waarom?
In de honderden opstellingen die we hebben begeleid nemen de thema’s machteloosheid en dader- slachtofferschap vaak een prominente plek in. Uit ervaring weten we dat veel mensen een thema als machteloosheid niet altijd in zichzelf (h)erkennen. Het gevoel van machteloosheid ontstaat doordat je niet adequaat kunt handelen zoals je dat graag zou willen, zoals het goed zou voelen en past bij een situatie. Je ervaart en uit dan een emotie, bijvoorbeeld boosheid, terwijl het eigenlijk een gevoel van machteloosheid is. Boosheid op zich kan prima zijn, maar als het eigenlijk alleen een uiting van machteloosheid is, bevredigt het niet en is het ook geen adequate en helende beweging. Dit is een belangrijk onderscheid om te leren maken. Hoe meer je deze thema’s in jezelf (h)erkent, hoe beter je deze ook kunt herkennen als professional.

Wat gaan we doen?
Deze online workshop gaat over 'Jij en jouw machteloosheid, dader- en slachtofferschap'. Evelien neemt je als eerste mee in het gevoel van je machteloos voelen. Waar herken je dat in jouw eigen leven? Hoe voelt het om niet te kunnen handelen zoals je zou willen? Hoe ga jij daar normaal gesproken mee om? Kun je het aan om je machteloos te voelen? Welk gedrag toon jij daarbij?
We onderzoeken de link tussen dader -en slachtoffers en waarom slachtoffers vaak weer daders worden. Er worden verschillende oplossingsrichtingen (naar heling) aangereikt en geoefend. Evelien en Mirjam, putten uit vele jaren ervaring als therapeut en (familie)opsteller.

Voor wie?
Deze workshop is aan te raden als je als professional aan de slag wil met dit thema om zo je cliënten en coachees verder te helpen. Ook als machteloosheid een thema is in jouw leven is deze workshop waardevol.

Reserveer je plek via Uitgeverij Noorderlicht
Je krijgt na afronding van je betaling een bevestigingsmail met daarin het overzicht van je aankoop.Toegang tot je account in de leeromgeving
Je krijgt na betaling ook een e-mail met inloggegevens tot je account op de online leeromgeving op hetnoorderlicht.com. In deze leeromgeving staat de informatie over de workshop en hierin plaatsen we later de replay van de workshop. Deze kun je een jaar lang terugkijken. 

Tijd

19.00 - 21.00

Begeleiders

Evelien Hogeweg
Mirjam Halkes

Deelnemers

nvt

Locatie

Online

Kosten

€ 85, -  plus een boek

WS Machteloosheid (1)

Agenda

'Heling is de herinnering aan, en de hereniging met heelheid'

© Welopstellingen 2024

Disclaimer
Privacy statement 
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Webdesign/webdevelopment:
Birdhouse Solutions

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl