Welopstellingen
Website online workshop samengesteld 1 3 Website M online workshop samengesteld 1

Systemisch kijken naar samengestelde gezinnen

Online workshop over samengestelde systemen

Samengestelde gezinnen ontstaan uit de liefde tussen nieuwe partners. De nieuwe partners starten meestal met enthousiasme en vertrouwen. Toch valt het in de praktijk niet altijd mee harmonieus samen te leven in het nieuw samengestelde gezin. Hoe hard iedereen ook zijn best doet, er kan spanning zijn in de onderlaag die soms niet te begrijpen en te duiden is. Als je deze onderstroom, kunt herkennen en begrijpen, komt er ruimte voor oplossingen.

Wat gaan we doen tijdens deze online workshop

 • Een samengesteld gezin is geen gewoon gezin; het is een samengesteld systeem in een complex geheel met andere systemen. Kitty legt deze systemen op een heldere manier uit.
 • Je leert met een systemische blik kijken: De pijlers in systemisch werk en familieopstellingen zijn Binding, ordening en balans in nemen en geven.
  Hoe zit het met deze ‘systemische wetmatigheden’ binnen samengestelde gezinnen?
  Wie horen er eigenlijk allemaal bij?
  Wat is voor iedereen de juiste plek?
  Wie komt er eerst? Is er eigenlijk wel een ‘juiste’ ordening?
 • We bespreken de loyaliteiten, de plek voor de ex-partner en het belang van rouwen.
 • In breakout rooms ga je als deelnemer zelf een systemische oefening doen.
 • En er is ruimte vragen te stellen aan Kitty en Mirjam

Voor wie?
Deze interactieve workshop is speciaal voor jou als ouder, bonus-ouder, opvoeder, partner en vooral ook professional. Je wilt voorbij de verhalen leren kijken vanuit systemisch perspectief naar relaties, opvoeden, ouderschap en samengestelde gezinnen. Dat kan vanuit een persoonlijke en of professionele betrokkenheid. 

Reserveer je plek via Uitgeverij Noorderlicht
Uitgeverij Noorderlicht  en Welopstellingen werken samen om deze online workshop te kunnen bieden. Je krijgt na afronding van je betaling een bevestigingsmail met daarin het overzicht van je aankoop. Toegang tot je account in de leeromgeving
Je krijgt na betaling ook een e-mail met inloggegevens tot je account op de online leeromgeving op hetnoorderlicht.com. In deze leeromgeving staat de informatie over de workshop en hierin plaatsen we later de replay van de workshop. Deze kun je een jaar lang terugkijken. 

Tijd

19.30 - 21.00

Begeleiders

Kitty Talsma
Mirjam Halkes

Deelnemers

nvt

Locatie

Online

Kosten

Early bird: Nu voor €75,- (incl. 21% btw) korting inclusief 1 gratis boek naar keuze bij deelname, schrijf je in vóór 1 oktober 2023. Na 1 oktober €90,-.

Agenda online workshop samengesteld 1
TempImageTYms06

Door wie?

'De workshop wordt begeleid door Kitty Talsma. Zij is familie- en gezinsopsteller. Mirjam Halkes is de co-host.

“Er lijkt bij samengestelde systemen vaak verwarring te zijn over ieders plek. Kinderen gaan dan (onbewust) hun best doen om de boel bij elkaar te houden. De een door extra lief te zijn, de ander door letterlijk te gaan zorgen en weer een ander gaat juist dwarsliggen. Als volwassenen hun plek innemen, dan kunnen kinderen weer gewoon kind zijn”  – Kitty Talsma

TempImageaT6KZt

'Een samengesteld gezin is geen gewoon gezin. Eigenlijk kun je het beter een samengesteld systeem noemen'

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl