Welopstellingen

Wel op school: Een systemische kijk op onderwijs

Een andere kijk op jouw onderwijspraktijk!

Het onderwijs is een dynamisch werkveld. Dagelijks komen er vele leerlingen, ouders, leerkrachten, onderwijsassistenten, leidinggevenden en ondersteunende medewerkers op de vele scholen bij elkaar en wordt er met elkaar samen gewerkt. Dat dit niet altijd soepel verloopt is niets nieuws.
We zien dat systemische interventies in het onderwijs steeds vaker ingezet worden om opheldering te krijgen over wat er precies speelt in een klas of team. Er is vraag naar en er is noodzaak om in het onderwijs meer systemisch bewustzijn te creëren. Met een opstelling wordt in een klas of team de onderlaag gauw zichtbaar, waardoor er direct mogelijke interventies helder kunnen worden. Maar alleen een systemisch perspectief innemen helpt al om beweging te creëren in een systeem!

In tijden van lerarentekorten, hoge werkdruk, druk van buitenaf is het van groot belang dat het onderwijssysteem zo gezond mogelijk is. Het systemische perspectief is daar helpend en ondersteunend bij.

In de module ‘Een systemische kijk op onderwijs’ laten we je aan de hand van de systemische principes naar jezelf en naar jouw onderwijspraktijk kijken.  Er is ruimte voor eigen casuïstiek.

We zoomen in op:

  • Wat jouw drijfveren waren om het onderwijs in te gaan
  • Wat jouw rol is in jouw organisatie en of je op de juiste plek staat
  • Hoe we de systemische wetmatigheden kunnen vertalen naar concrete situaties in het onderwijs
  • Jouw klas of team in een opstelling, waar is beweging mogelijk?
  • De rol van ouders in de school en hoe jij je hiertoe verhoudt

Voor wie?
Leerkrachten, docenten, leidinggevenden, intern begeleiders en ondersteunend personeel uit het onderwijs die nieuwsgierig zijn om de systemische bril op te zetten en vanuit een andere perspectief naar zichzelf en de praktijk te kijken. Ook is de module voor opstellers interessant om te volgen als verdiepingsslag op jouw systemische kennis en ervaring met het opstellingenwerk.

Tijd

10.00 - 17.00 uur

Begeleiders

Maartje de Wit 

Deelnemers

9

Locatie

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 JE Amersfoort

Kosten

€ 175,-

Basisset onderwijsopstellingen

Alles wat je nodig hebt om onderwijsopstellingen te faciliteren. De set is merkloos en daarmee inzetbaar  voor iedereen die met onderwijs opstellingen wil werken. 
De set bestaat uit: een onderwijsveld van 50 bij 70 cm, 40 leerlingen poppetjes, 4 volwassenen poppetjes, 20 huisjes, voldoende naamsticker vellen, houten stoplicht fiches, 2 vrije elementen, 35 emotiefiches boos, 35 emotiefiches verdrietig, 35 emotiefiches blij, 35 emotiefiches bang,  opbergzakjes en een koker voor het onderwijs veld. 

Agenda

Ervaringen

'Ik Heb de dag als heel fijn ervaren. Ik wilde de rust en deskundigheid om naar mezelf en mijn plek te kijken en dat is zeker gelukt. Er kan veel op zo’n dag merk ik, als je maar niet teveel wil. Vanuit de wil werken, lukt niet, het is teveel en het is niet de waarheid, het is het ego. De waarheid is eigenlijk nog mooier…ok al lijkt dat niet zo soms. Dank voor de mooie dag en de mooie begeleiding van jou.Ik heb je ervaren als een mooie wijze spontane vrouw die van binnenuit werkt en zichzelf naast begeleider ook als leerkracht inzet. Dat is heel mooi en waardevol. Je brengt twee werelden samen, de praktische onderwijswereld en de wijze onderstroom van de onderwijswereld. En daar heeft het onderwijs behoefte aan in deze transitie tijd'.

Koosje

'De training was zeer geslaagd. Je manier van begeleiden is heel fijn. Een goede combi tussen rust, maar ook activiteit. Alle werkvormen spraken me aan. En ze zijn ook heel praktisch toe te passen in mijn gedrag of tijdens mijn werk. Super leuk en belangrijk dat je dit doet. En passend bij mijn eigen missie.Heel veel succes bij alles wat je doet en nog gaat doen.Je hebt een superfijne energie, dus dat komt vast goed!'

Jacqueline

© Welopstellingen 2024

Disclaimer
Privacy statement 
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Webdesign/webdevelopment:
Birdhouse Solutions

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl