WELopstellingen

Opleiding, Training en Coaching

Evelien Hogeweg

Evelien is de oprichter van WELopstellingen en hoofddocent van de opleiding. Ze heeft 30 jaar ervaring met opleiden, trainen en coachen voor particulieren en in het bedrijfsleven. Evelien is veelzijdig geschoold. Ze volgde opleidingen in Familie- en Organisatieopstellingen bij Phoenix Opleidingen en het Bert Hellinger Instituut en vele aanvullende workshops in binnen- en buitenland.  Ze volgde de 4-jarige opleiding tot  trainer/therapeut Emotioneel Lichaamswerk,  ze is Counselteacher en Reichiaans lichaamswerktherapeut. Evelien is jarenlang coördinator en trainer/docent geweest bij de School voor Body en Soul en heeft  bij verschillende opleidingen les gegeven. Sinds 2001 wordt haar leven en werk tevens geïnspireerd door het spirituele werk van de Ridhwanschool van A.H. Almaas.

Woorden die bij haar passen zijn: liefde, helderheid, lichtheid, integriteit, zorgvuldigheid, degelijkheid en aanwezig zijn.
"Mijn bezieling is mensen in contact te brengen met wie ze in wezen zijn.
Ik geniet ervan om mijn inmiddels 30 jaar kennis en ervaring over te dragen.
"

Evelien heeft het boek "Opstellingenwerk, eenheidsbewustzijn in de praktijk" geschreven.

Maria Hartog 

Maria werkt als Office Manager voor WELopstellingen en verzorgt o.a. de aanmeldingen, rekeningen en adresbestanden.
“Na mijn studie Nederlands heb ik naast mijn gezin langere tijd gewerkt in de administratieve en Secretariële Branche. Mijn voorliefde voor werken met taal heb ik vooral in kortlopende klussen en vrijwilligerswerk gebotvierd en verder ontwikkeld. Sinds vorig jaar maak ik ook muziekvoorstellingen voor kinderen.

Ik vind het leuk om voor WELopstellingen te werken, omdat ik het een boeiend bedrijf vind, waar met liefde en enthousiasme gewerkt wordt.”
 

Kitty Talsma

Kitty begeleidt opstellingen en verzorgt de oefendagen in de opleiding bij WELopstellingen.

"Als kind leerde ik om taal te gebruiken als oplossing. Ook later zette ik altijd taal in om tot de kern te komen. Vaak voelde ik echter dat taal niet toereikend was om in de onderliggende laag te komen. Mensen zitten vaak zo vast in hun verhaal. In een opstelling valt dat verhaal weg; de representant kent het immers niet. Er toont zich waar het werkelijk om gaat. En dan kan er een helende beweging in gang gebracht worden. Om dat proces te mogen begeleiden, vind ik het mooiste wat er is."

Opleidingen: Basisopleiding Systemisch werken WELopstellingen, UNLP Specialisatie kinderopstellingen, IMC Intuitief coachen, Solvitas Oplossingsgericht coachen, CCJ Communicatie, HKU Docent Drama.

Ervaring: Begeleider bij Heel het Hart Opstellingen, Assistent bij de Basisopleiding Systemisch Werken WELopstelingen, Studieloopbaanbegeleider bij Hogeschool Utrecht, Reiki, Past Reality Integration, Docent Pilates bij Pilago.
 

Tabitha Zijlstra

Tabitha geeft binnen de opleiding, en als losse training  het blok Magische liefde, Dienende taak.
Samen met Evelien verzorgt ze de WEL Leergang Leven en Werken, een persoonlijk leiderschapstraject.
In haar eigen bedrijf: www.Centrumespira.nl geeft zij ook individuele begeleiding en andere trainingen.

“ Van jongs af aan, heb ik het gevoel gehad, dat ik graag een bijdrage wil leveren aan dat mensen zich weer herinneren wie ze ten diepste zijn. Vanuit verbondenheid met het hart. Toen ik met het opstellingenwerk begon, was het voor mij een gevoel van thuiskomen. Een vorm die mij past, om in eenvoud, zonder verhalen, stap voor stap te laten ontvouwen, wat gezien wil worden. Zowel als begeleider als representant.  Ik geniet ervan om hieraan een bijdrage te mogen leveren.

Tabitha is naast trainer/coach, tevens 24 jaar werkzaam, als (psychiatrisch) verpleegkundige.
Tabitha heeft diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling. Waaronder de opleiding bij WELopstellingen, een NLP opleiding, vele trainingen bij centrum Venwoude en Kasteel de Schans. Daarnaast hebben verschillende leermeesters en het leven zelf bijgedragen aan haar persoonlijke ontwikkeling. Het werk van Tabitha kenmerkt zich door helderheid, aanwezigheid, rust en een groot empatisch vermogen.

 

Mirjam Halkes

 

“Voorbij mijn denkende hoofd, maak ik weer contact met mijzelf en wordt zichtbaar wat er echt speelt en is in mij", dat is voor mij de essentie van het systemisch werk!
De ontdekking van het opstellingswerk een aantal jaren geleden, het verdiepen en bekwamen van mij zelf hierin, heeft voor mij de reset in mijn leven gebracht waar ik altijd (on)bewust naar onderweg was. Het samenvallen met jezelf in datgene wat je doet, is een bijzonder kado. Het is dan ook een persoonlijke missie geworden om met dit werk velen te inspireren en te helpen helderheid te verkrijgen in patronen, persoonlijke talenten en kwaliteiten of juist ondersteunend te zijn in de moeilijkere fasen in iemands leven. Iedereen heeft een eigen, unieke plek, voor mij is de plek als opsteller en begeleider waarachtig en vervullend. 
Als lid van het team van WEL Opstellingen geef ik inhoud aan het zichtbaar maken van  deze missie. We hebben hiertoe bijvoorbeeld WEL intervisie opgezet. 
Je kun bij mij terecht voor individuele (tafel-)opstellingen. Verder begeleid ik systemische familie-opstellingsavonden en diverse verdiepende workshops. Samen zijn we in staat om een krachtig en diepgaand veld te creëren waardoor de opstellingen daadwerkelijk transformerend kunnen zijn. Ik hecht veel waarde aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling, al mijn ervaringen daarin neem ik mee om diepere lagen te kunnen raken. 
Ik werk daarnaast al ruim 20 jaar in het bedrijfsleven als consultant en strategische beleidsmaker op gebied van kwaliteitsborging, circulariteit en veiligheid. 

 


Philip Verzellenberg 

Philip begeleidt bij Wel organisatie- en teamopstellingen en geeft de trainingen voor mannen. 
Ik ben psycholoog (voluit: Register Arbeid & Organisatiepsycholoog NIP), met een marketingachtergrond. Werkte jarenlang in verschillende rollen met en in teams. Variërend van adviseur, project-, team- of , interimmanager tot teamtrainer en teamcoach. Al die jaren was (en ben) ik gefascineerd door thema’s als communicatie, het bereiken en stretchen van haalbare doelen met teams, het genereren van creativiteit bij mensen en het naar boven halen van verborgen potentieel.
Als mijn persoonlijke missie zie ik het om mensen zo met zichzelf en elkaar te verbinden dat ze vanuit hun eigenheid de meerwaarde van samenwerking weten te verzilveren. En het liefste te vergulden als het aan mij ligt. Daarin ben ik veel dank verschuldigd aan het eerste team waar ik deel van uit maakte: mijn ouders en mijn 3 jongere broers. Dynamiek, verbinding, strijd en harmonie waren daar aan de orde van de dag. Dat neem ik mee als ik teams en hun leidinggevenden begeleid. Daarbij zet ik mijn humor, warmte, diepgang en vertaling naar praktisch nut voluit in. 

Opleidingen: Arbeids- & Organisatiepsychologie (Universiteit van Tilburg), Phoenix-opleidingen (systemisch werken, de Maskermaker, trainersopleiding, Professionele Begeleiding van Organisaties, Professionele begeleiding), Bert Hellinger-instituut, driejarige opleiding Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling TA-academie, NLP practitioner en master.
medetrainer bij opleiding WELlopstellingen.

Ervaring: Philip heeft sinds 2002 zijn eigen bedrijf (teamsdiewerken.nl) vanwaar uit hij leidinggevenden, teams en organisaties begeleidt. Daarnaast werkte hij als projectleider, ontwikkelde werkgelegenheidsprojecten, was marketeer, inburgeringsconsultant en interimmanager.

 

William Wilson 

William Wilson verzorgt de verdiepingsmodule organisatie- en loopbaanopstellingen. William werkt sinds 2008 bij Phoenixopleidingen als trainer/coach/therapeut. Hij begeleidt daar de 3-jarige basisopleiding, enkele workshops, individuele- en relatiecoaching en organisatie ontwikkelingstrajecten. Hij heeft daar alle vervolgopleidingen gevolgd.

Opleidingen: Afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur, in de loop der jaren een breed scala aan opleidingen voor het trainersvak en organisatieadviesvak gevolgd.
Hij was 14 jaar werkzaam als organisatieadviseur bij enkele (inter)nationale adviesbureaus en heeft ruime ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, leiderschapstrajecten en managementontwikkeling, teamtrainingen en individuele begeleiding/coaching.

Zijn stijl als begeleider is open en direct, warm en betrokken, met lichtheid en humor.

Back to Top