WeLopstellingen

Waarheid en Liefde

Evelien Hogeweg

Evelien is de oprichter van WeLopstellingen en hoofddocent van de opleiding Systemisch Werken en van de vervolgopleiding Systemisch Werken. Samen met Tabitha begeleidt zij de Leergang Bezield leven. Zij geeft (familie)opstellingendagen. Het begeleiden van essentieopstellingen is een van haar specialiteiten en dit verzorgt zij in verschillende trainingen. Evelien heeft ruim 30 jaar ervaring met opleiden, trainen en coachen. Zij is veelzijdig geschoold. Ze volgde verschillende opleidingen op het gebied van Familie- en Organisatieopstellingen en deed vele aanvullende workshops in binnen- en buitenland. Ze volgde de 4-jarige opleiding tot trainer/therapeut Emotioneel Lichaamswerk, ze is Counselteacher en Reichiaans lichaamswerktherapeut. Haar leven en werk wordt tevens geïnspireerd door het spirituele werk van de Ridhwanschool van A.H. Almaas.

Woorden die haar passen zijn: liefde, helderheid, lichtheid, integriteit, zorgvuldigheid, degelijkheid en aanwezig zijn. 'Mijn bezieling is mensen in contact te brengen met wie ze in wezen zijn. Ik geniet ervan om mijn inmiddels ruim 30 jaar kennis en ervaring over te dragen'.

Evelien schreef het boek 'Opstellingenwerk, eenheidsbewustzijn in de praktijk' 

Windy van Essen 

Windy verzorgt het officemanagement voor WeLopstellingen en draagt eraan bij dat alles ‘achter de schermen’ soepel verloopt. Ook in mailcontact tref je haar.
'Ik ervaar het als een mooie uitdaging om te sleutelen aan ontwikkeling en groei. Ook heb ik iets met taal, woorden en (meta)communicatie. Vooral als dit helend is. Ook mensen en hun uniciteit vind ik boeiend. Bij WeLopstellingen en haar inspirerende trainers voel ik me dan ook op mijn plek'.


Kitty Talsma

Kitty verzorgt de oefendagen binnen onze opleiding Systemisch Werken. Tevens begeleidt ze al jaren de Leerwerkgroepen. Kitty is begeleider van gezins- en familieopstellingen. Zij heeft zich gespecialiseerd in systemisch kijken naar samengestelde gezinnen. 

'Als kind leerde ik om taal te gebruiken als oplossing. Ook later zette ik altijd taal in om tot de kern te komen. Vaak voelde ik echter dat taal niet toereikend was om in de onderliggende laag te komen. Mensen zitten vaak zo vast in hun verhaal. In een opstelling valt dat verhaal weg; de representant kent het immers niet. Er toont zich waar het werkelijk om gaat. En dan kan er een helende beweging in gang gebracht worden. Om dat proces te mogen begeleiden, vind ik het mooiste dat er is'.

Kitty volgde diverse opleidingen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling, waaronder de Basisopleiding Systemisch Werken, Practitioner Transactionele Analyse en IMC Intuïtief Coachen. Zij verdiepte haar systemische kennis, met o.a. de Specialisatie kinderopstellingen van Ingrid Dijkstra en de opleiding Opvoedopstellingen van Marianne Langemeijer. Op het pad van persoonlijke ontwikkeling heeft Kitty vele bestemmingen aangedaan. De inzichten en ervaringen van deze reis zitten vervlochten in haar begeleiderschap.

'Het werk van Kitty kenmerkt zich door geduldige nauwgezetheid, liefdevolle aanwezigheid en kennis van zaken'


Mirjam Halkes

Mirjam begeleidt de middagworkshop 'Introductie Opstellingen', voor iedereen die wil kennismaken met het opstellingenwerk en zij verzorgt de avondopstellingen. Ook is zij begeleider van organisatie- en teamopstellingen. Denk je aan een training op locatie, dan kun je bij haar terecht. Mirjam verzorgt tenslotte individuele (tafel)opstellingen, waarin ze ook als trainer betrokken is bij onze opleiding Systemisch Werken.

'Voorbij mijn denkende hoofd, maak ik weer contact met mijzelf en wordt zichtbaar wat er echt speelt en is in mij', dat is voor mij de essentie van het systemisch werk. Mijn ontdekking van het opstellingenwerk heeft voor mij de reset in mijn leven gebracht waar ik altijd (on)bewust naar onderweg was. Het samenvallen met mezelf, met mijn hoofd, mijn hart en buik in datgene wat ik doe, is een bijzonder kado. Het is dan ook een persoonlijke missie geworden om velen te inspireren met dit werk en te helpen helderheid te verkrijgen in patronen, persoonlijke talenten en kwaliteiten of juist ondersteunend te zijn in de moeilijkere fasen in iemands leven. Iedereen heeft een eigen, unieke plek. Voor mij is de plek als opsteller en begeleider waarachtig en vervullend. Als lid van het team van WeLopstellingen geef ik inhoud aan het zichtbaar maken van deze missie. We hebben hiertoe bijvoorbeeld WeL intervisie opgezet. 

'Samen zijn we in staat om een krachtig en diepgaand veld te creëren waardoor de opstellingen daadwerkelijk transformerend kunnen zijn. Ik hecht veel waarde aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling en al mijn ervaringen daarin neem ik mee om diepere lagen te kunnen raken. Ik werk daarnaast al ruim 20 jaar in het bedrijfsleven als consultant en strategisch beleidsmaker op gebied van kwaliteitsborging, circulariteit en veiligheid'. 

'Het werk van Mirjam kenmerkt zich door helderwetende precisie, een open hart en passie voor het werken met mensen'

William Wilson 

William is al jaren verbonden met WeLopstellingen, vooral als trainer van de verdiepingsmodule Organisatie- en Loopbaanopstellingen. In zijn dagelijkse praktijk richt hij zich op (executive) coaching, relatiebegeleiding, leiderschaps- en teamontwikkeling en diverse workshops, met name vanuit het Systemisch perspectief en Emotioneel Lichaamswerk. Een belangrijke bron voor zijn persoonlijke- en professionele ontwikkeling was Phoenix Opleidingen, waarvoor hij sinds 2008 werkte als trainer/coach/therapeut.

William is afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur en volgde in de loop der jaren een breed scala aan opleidingen in organisatieadvies en als trainer. Hij werkte 14 jaar als organisatieadviseur bij enkele (inter)nationale adviesbureaus.

'Zijn stijl als begeleider is open en direct, warm en betrokken, met lichtheid, humor en scherpte'.

Back to Top