WeLopstellingen

Waarheid en Liefde

Evelien Hogeweg

Evelien is de oprichter van WeLopstellingen en hoofddocent van de opleiding Systemisch Werken. Samen met Tabitha begeleidt zij de Leergang Bezield leven. Het begeleiden van Essentieopstellingen is een van haar specialiteiten en dit verzorgt zij in verschillende trainingen. Tevens geeft ze een masterclass over heling. Evelien heeft ruim 30 jaar ervaring met opleiden, trainen en coachen. Zij is veelzijdig geschoold. Ze volgde opleidingen in Familie- en Organisatieopstellingen bij Phoenix Opleidingen en het Bert Hellinger Instituut en deed vele aanvullende workshops in binnen- en buitenland.  Ze volgde de 4-jarige opleiding tot  trainer/therapeut Emotioneel Lichaamswerk,  ze is Counselteacher en Reichiaans lichaamswerktherapeut. Evelien is jarenlang coördinator en trainer/docent geweest bij de School voor Body en Soul en heeft  bij verschillende opleidingen les gegeven. Sinds 2001 wordt haar leven en werk tevens geïnspireerd door het spirituele werk van de Ridhwanschool van A.H. Almaas.

Woorden die haar passen zijn: liefde, helderheid, lichtheid, integriteit, zorgvuldigheid, degelijkheid en aanwezig zijn. 'Mijn bezieling is mensen in contact te brengen met wie ze in wezen zijn. Ik geniet ervan om mijn inmiddels ruim 30 jaar kennis en ervaring over te dragen'.

Evelien schreef het boek 'Opstellingenwerk, eenheidsbewustzijn in de praktijk' 

 

Windy van Essen 

Windy verzorgt het officemanagement voor WeLopstellingen en draagt eraan bij dat alles ‘achter de schermen’ soepel verloopt. Ook in mailcontact tref je haar.

'Al jaren ervaar ik het als een mooie uitdaging om te sleutelen aan ontwikkeling en groei. Ook heb ik iets met taal, woorden en (meta)communicatie. Vooral als dit helend is. Ook mensen en hun uniciteit vind ik boeiend. Bij WeL opstellingen en haar inspirerende trainers voel ik me dan ook op mijn plek'.


Kitty Talsma

Kitty begeleidt de themadag Samengestelde gezinnen. Samen met Evelien is zij opsteller tijdens Opstellingendagen en verzorgt ze als trainer de oefendagen binnen onze opleiding Systemisch Werken. Tevens begeleidt ze al jaren onze Leerwerkgroepen.

'Als kind leerde ik om taal te gebruiken als oplossing. Ook later zette ik altijd taal in om tot de kern te komen. Vaak voelde ik echter dat taal niet toereikend was om in de onderliggende laag te komen. Mensen zitten vaak zo vast in hun verhaal. In een opstelling valt dat verhaal weg; de representant kent het immers niet. Er toont zich waar het werkelijk om gaat. En dan kan er een helende beweging in gang gebracht worden. Om dat proces te mogen begeleiden, vind ik het mooiste dat er is'.

Opleidingen: Basisopleiding Systemisch werken WeLopstellingen, UNLP Specialisatie kinderopstellingen, IMC Intuitief coachen, Solvitas Oplossingsgericht coachen, CCJ Communicatie, HKU Docent Drama.

Ervaring: Begeleider bij Heel het Hart Opstellingen, Assistent bij de Basisopleiding Systemisch Werken WeLopstelingen, Studieloopbaanbegeleider bij Hogeschool Utrecht, Reiki, Past Reality Integration, Docent Pilates bij Pilago.


Tabitha Zijlstra

Tabitha begeleidt de training 'Wijsheid in de vrouw' en samen met Evelien is zij trainer binnen de Leergang Bezield leven. Ook verzorgt zij de driedaagse training 'Vrij zijn, in en voorbij het familiesysteem', waarin ze ook als trainer betrokken is bij onze opleiding Systemisch Werken. Tevens is ze individueel begeleider.

'Van jongs af aan heb ik het gevoel gehad dat ik graag een bijdrage lever aan dat mensen zich weer herinneren wie ze ten diepste zijn. Vanuit verbondenheid met het hart. Toen ik met het opstellingenwerk begon, was het voor mij een gevoel van thuiskomen. Een vorm die mij past: om in eenvoud, zonder verhalen, stap voor stap te laten ontvouwen, wat gezien wil worden. Zowel als begeleider als representant. Ik geniet ervan om hieraan een bijdrage te mogen leveren.

Tabitha is naast trainer/coach, tevens 24 jaar werkzaam, als (psychiatrisch) verpleegkundige. Zij heeft diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling. Waaronder de opleiding bij WeLopstellingen, een NLP opleiding, vele trainingen bij centrum Venwoude en Kasteel de Schans. Daarnaast hebben verschillende leermeesters en het leven zelf bijgedragen aan haar persoonlijke ontwikkeling. Het werk van Tabitha kenmerkt zich door helderheid, aanwezigheid, rust en een groot empatisch vermogen.

 

Mirjam Halkes

Mirjam begeleidt de middagworkshop 'Introductie Opstellingen', voor iedereen die wil kennismaken met het opstellingenwerk. Ook is zij begeleider van organisatie- en teamopstellingen. Denk je aan een training op locatie, dan kun je bij haar terecht. Mirjam verzorgt tenslotte individuele (tafel)opstellingen, waarin ze ook als trainer betrokken is bij onze opleiding Systemisch Werken.

'Voorbij mijn denkende hoofd, maak ik weer contact met mijzelf en wordt zichtbaar wat er echt speelt en is in mij', dat is voor mij de essentie van het systemisch werk. Mijn ontdekking van het opstellingenwerk een aantal jaren geleden, het verdiepen en bekwamen van mijzelf hierin, heeft voor mij de reset in mijn leven gebracht waar ik altijd (on)bewust naar onderweg was. Het samenvallen met jezelf in datgene wat je doet, is een bijzonder kado. Het is dan ook een persoonlijke missie geworden om met dit werk velen te inspireren en te helpen helderheid te verkrijgen in patronen, persoonlijke talenten en kwaliteiten of juist ondersteunend te zijn in de moeilijkere fasen in iemands leven. Iedereen heeft een eigen, unieke plek, voor mij is de plek als opsteller en begeleider waarachtig en vervullend. Als lid van het team van WeL Opstellingen geef ik inhoud aan het zichtbaar maken van  deze missie. We hebben hiertoe bijvoorbeeld WeL intervisie opgezet. 
Samen zijn we in staat om een krachtig en diepgaand veld te creëren waardoor de opstellingen daadwerkelijk transformerend kunnen zijn. Ik hecht veel waarde aan voortdurende persoonlijke ontwikkeling en al mijn ervaringen daarin neem ik mee om diepere lagen te kunnen raken. Ik werk daarnaast al ruim 20 jaar in het bedrijfsleven als consultant en strategisch beleidsmaker op gebied van kwaliteitsborging, circulariteit en veiligheid. 

 

William Wilson 

William Wilson begeleidt de verdiepingsmodule Organisatie- en loopbaanopstellingen. William werkt sinds 2008 bij Phoenixopleidingen als trainer/coach/therapeut. Hij begeleidt daar de 3-jarige basisopleiding, enkele workshops, individuele- en relatiecoaching en organisatie ontwikkelingstrajecten. Hij heeft daar alle vervolgopleidingen gevolgd.

Opleidingen: Afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur, in de loop der jaren een breed scala aan opleidingen voor het trainersvak en organisatieadviesvak gevolgd.
Hij was 14 jaar werkzaam als organisatieadviseur bij enkele (inter)nationale adviesbureaus en heeft ruime ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling, leiderschapstrajecten en managementontwikkeling, teamtrainingen en individuele begeleiding/coaching.

Zijn stijl als begeleider is open en direct, warm en betrokken, met lichtheid en humor.

Back to Top