Welopstellingen
IMG 9461

Van rood naar oranje

Van rood naar oranje‘

Eigenlijk wil ik mijn poppetje wel verplaatsen’. Er valt een stilte in de klas. ‘Kun je me vertellen waarom?’ vraag ik. Hij kijkt me aan. ‘Ik heb mijn poppetje bij rood neergezet, omdat ik dacht aan hoe het was toen ik nog wel gepest werd in de klas, maar eigenlijk gebeurt dat helemaal niet meer’.

Er heerst stilte in de klas, zo’n betrokken stilte die je kan voelen, bijna in kan ademen. ‘Door dit gesprek en de poppetjes voel ik ineens dat het veel beter gaat in de klas en dat ik me eigenlijk ook veel fijner voel dan ik weleens denk!’

Hij staat op, dapper, en zet zijn poppetje van rood, dichter bij oranje. ‘Het is niet zo dat het altijd perfect gaat hoor, dat ik me altijd goed voel, maar het zijn nog maar kleine dingetjes die ik soms niet fijn vind in de klas’.Er volgen nog twee leerlingen die hun beeld bijstellen, die zich laten uitnodiging te voelen hoe het nu is, eigenlijk valt het wel mee in deze klas! Een gesprek over oude gedachten en gevoelens volgt. Het verschil tussen pesten en plagen, wat we wel fijn vinden en wat eigenlijk niet zo.

Deze groep 6 komt, na een uur intensief in gesprek te zijn, voelbaar een stap dichterbij elkaar.

Met liefde, Maartje

© Welopstellingen 2024

Disclaimer
Privacy statement 
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Webdesign/webdevelopment:
Birdhouse Solutions

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl