Welopstellingen
Website M onderwijs 1 4 Website masterclass IOPT 1 3

Wel op school!

Systemisch kijken en begeleiden in het onderwijs

Het onderwijs is een dynamisch werkveld. Dagelijks komen er vele onderwijsprofessionals, leerlingen, studenten en ouders op de scholen bij elkaar en wordt er met elkaar samen gewerkt. Dat dit niet altijd soepel verloopt is niets nieuws.
We zien dat systemische interventies in het onderwijs steeds vaker ingezet worden om opheldering te krijgen over wat er precies speelt in een klas of team.   Er is vraag naar en er is noodzaak om in het onderwijs meer systemisch bewustzijn te creëren.

 Met een systemische interventie wordt in een klas of team de onderlaag gauw zichtbaar, waardoor er direct nieuwe of andere mogelijkheden zichtbaar  kunnen worden. In tijden van lerarentekorten, hoge werkdruk, druk van buitenaf is het van groot belang dat het onderwijssysteem zo gezond mogelijk is. Het systemische perspectief is daar helpend en ondersteunend bij. Wel op school is er om hierin te faciliteren!

Basisset onderwijsopstellingen

Alles wat je nodig hebt om onderwijsopstellingen te faciliteren. De set is merkloos en daarmee inzetbaar voor iedereen die met opstellingen in het onderwijs wil werken. Bij de bijscholing 'Systemisch begeleiden in het onderwijs' ontvang je de set gratis!
De set bestaat uit: een onderwijsveld van 50 bij 70 cm, 40 leerlingen poppetjes, 4 volwassenen poppetjes, 20 huisjes, voldoende naamsticker vellen, houten stoplicht fiches, 2 vrije elementen, 35 emotiefiches boos, 35 emotiefiches verdrietig, 35 emotiefiches blij, 35 emotiefiches bang,  opbergzakjes en een koker voor het onderwijs veld.

Agenda onderwijs

Klaar voor de start! Een systemische voorbereiding op het nieuwe schooljaar

15 augustus 2024

1 dag van 10:00 - 17:00 uur

Hoe kun jij je, met zorg voor jezelf, voorbereiden op een schooljaar? Met zicht op wat jij nodig hebt om gezond, energiek, positief en vanuit jouw eigen plek in de organisatie jouw werk te kunnen doen? Daar gaan we het over hebben tijdens de workshop ‘Klaar voor de start!’ bij Wel op school!

Bijscholing systemisch begeleiden in het onderwijs

Start 23 september 2024

3 dagen van 10.00- 17.00 uur ( 23-9 / 14-10 en 18-11)

We zien dat systemische interventies in het onderwijs steeds vaker de ruimte krijgen. Er is vraag naar en er is noodzaak om in het onderwijs meer systemisch bewustzijn te creëren.  Deze bijscholing richt zich op het verstevigen van jouw begeleiderschap en vult jouw rugzak met opstellingsvormen en een bredere systemische blik. Voor mensen met ervaring met coaching in het onderwijs/een afgeronde opleiding op het gebied van coaching en/of systemisch werken.

'Het is onze verantwoordelijkheid om achter het gedrag te kijken en te onderzoeken wat de leerlingen zichtbaar willen maken '

© Welopstellingen 2024

Disclaimer
Privacy statement 
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Webdesign/webdevelopment:
Birdhouse Solutions

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl