Opleidingen

Het fundament onder jouw begeleiderschap en persoonlijke ontwikkeling

 De opleidingen van Welopstellingen zijn gericht op het gedegen leren en verdiepen van het vak als opsteller en systemische begeleider en jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Er zijn veel ontwikkelingen in het vak en een solide fundament blijft essentieel. Van daaruit kun je groeien en doorontwikkelingen naar jouw eigen, unieke vorm.  Het systemisch werk als fundament voor jouw reis is helder en zet aan tot doorvoelde verandering in jouw leven en werken.

Opleidingen die bij Welopstellingen gegeven worden zijn geschikt als opleiding of nascholing. Je kunt een certificaat krijgen en bij jouw beroepsvereniging bijscholingspunten aanvragen. Dat lukt, mits relevant, voor zover wij weten altijd. Ook onze Opstellingsdagen dienen als bijscholing.

Opleidingen

Leergang Transformatiepad 

Start 15 september 2023

6 blokken van 2 dagen

Op dit pad staan jouw leven en levensvragen centraal. Bewust worden en doorvoelen is een eerstvolgende stap in transformatie.  Verdiepen van zelfkennis en helder inzicht in wat jij de wereld te bieden hebt. Waar wil jij je tijd, energie, handen en hart aan geven?  Omdat we ruim een half jaar met elkaar optrekken is er ruimte en tijd voor echte verandering. Op naar lichter en moeitelozer leven...

Opleiding Systemisch Werken 2023/2024

Start 5 oktober 2023

9 blokken van 2 dagen

De opleiding systemisch werken bij Welopstellingen  biedt je het fundament onder jouw begeleiderschap. Bezield, zorgvuldig en helder. Al meer dan 20 jaar een toonaangevende plek in de wereld van het systemische werk

Masterclass IoPT

Start 1 november 2023

5 dagen van 10.00 - 17.00 uur

Niemand kan het trauma van een ander helen, we kunnen alleen onze eigen scherven lijmen. Dat vergt een bijzondere houding van de begeleider en een andere aanpak. Je leert iemands traumabiografie en diens psychische fragmentatie herkennen en begrijpen, zodat je je cliënt verder kunt helpen bij het hervinden van veiligheid en vertrouwen. Deze unieke Masterclass is een intensieve introductie om te ervaren wat hierbij komt kijken.

Spirituele leerweg

Start 17 november 2023

7 blokken van 2 dagen

Je bent al een tijdje op weg met jouw persoonlijke ontwikkeling.
De spirituele leerweg  kan dan een mooie vervolgstap zijn.
 Je krijgt inzichten en oefeningen aangeboden om in een non-duale levenshouding, spiritualiteit in het dagelijks leven te integreren. 

Vervolgopleiding Systemisch Werken 2023/2024

Start 23 november 2023

6 blokken van 2 dagen

In onze vervolgopleiding krijg je op verschillende thema’s verdiepende kennis, vaardigheden en interventies aangeboden.  Samen met medeopstellers leren en reflecteren.  Ons vak ontwikkelt zich voortdurend. Jezelf als begeleider blijven voeden draagt bij aan jouw persoonlijk leiderschap en jouw vakmanschap als opsteller.

Modules

Samengestelde gezinnen

10 juni 2023

1 dag van 10:00 - 17:00 uur

Samengestelde gezinnen: ontstaan uit de liefde tussen de nieuwe partners. Met enthousiasme en het vertrouwen dat het helemaal goed komt. Toch blijkt het in de praktijk vaak niet mee te vallen. Hoe hard iedereen ook zijn best doet, het lijkt soms wel of er op de onderlaag altijd een conflict ligt. Herken je dit in je eigen situatie? Heb jij het verlangen om dit beter te begrijpen?

Aanmelden voor:

Leerwerkgroep Familieopstellingen

Start 3 september 2023

4 dagen van 10.00 - 17.00 uur

Je bent opgeleid in het systemisch werken maar - voor je gevoel - nog niet bedreven genoeg in het opstellingenwerk. Of je werkt al een tijdje met opstellingen en je wilt toch je kundigheid aanscherpen.

Bijscholing systemisch begeleiden in het onderwijs

Start 29 september 2023

3 dagen van 10.00- 17.00 uur

We zien dat systemische interventies in het onderwijs steeds vaker de ruimte krijgen. Er is vraag naar en er is noodzaak om in het onderwijs meer systemische bewustzijn te creëren.  Het onderwijs is wel een heel ander domein dan familie- of organisatiesatieopstellingen. Daarom is er een bijscholing ontwikkeld specifiek gericht op het onderwijs. 

Online

Online Workshop Machteloosheid & Dader- slachtofferschap

15 juni 2023

 van 19.00 - 21.00 uur

Hoe herken je en kun je werken met de thema's machteloosheid dader- en slachtofferschap in je eigen proces en dat van je cliënt of coachee? Machteloosheid & Dader- slachtoffer is een groot thema in zowel ieders persoonlijke leven als in de maatschappij. Wat hebben ze met elkaar te maken, hoe herken je ze makkelijker in je jezelf en bij je cliënt of coachee? En welke oplossingsrichtingen (naar heling) kan je ontdekken en inzetten?

Online opleiding individuele opstellingen

Start 19 september 2023

3 blokken (19/9, 3/10 en 17/10) van 13.00 - 16.00 uur

Individuele of tafel opstellingen, de kracht van het kijken en ervaren op een heel andere manier en een nieuwe invalshoek.  Verdiep jouw kennis in 3 dagdelen. Bij een individuele opstelling werk je één op één, eventueel met voorwerpen zoals grondankers, poppetjes, stoelen of symbolen, visualisaties.  Deze vorm van werken is zowel in een 1 op 1 setting of in een online sessie goed toepasbaar en helpend voor jouw cliënt.  

'Het veld van eenheid omarmt alles precies zoals het is'

© Welopstellingen 2023

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3816 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl