Welopstellingen
Website klaar voor de start 2 Website M klaar voor de start 2

Klaar voor de start!

Een systemische voorbereiding op het nieuwe schooljaar

De zomervakantie nadert zijn einde, het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Als je werkt in het onderwijs ken je het gevoel; de laatste weken van het schooljaar staan al in het teken van het jaar dat gaat komen. Afronding en opstarten tegelijkertijd. Groepen worden ingedeeld, roosters in concept gemaakt, de formatie staat zo goed als vast.

We staan uitgebreid stil bij de praktische inrichting van ons werk, maar we vergeten meestal een essentieel onderdeel in de voorbereiding. Onszelf!

Of je nu docent, zorgcoördinator of leidinggevende bent, jij bent het instrument waarmee je werkt. Jij bent degene die voor de klas staat, het team aanstuurt, de zorg vormgeeft en wat al niet meer. Maar sta je eigenlijk wel eens bewust stil bij wat jij zelf nodig hebben om op een positieve, frisse manier aan een nieuw schooljaar te beginnen?

Hoe kun jij je, met zorg voor jezelf, voorbereiden op een schooljaar? Met zicht op wat jij nodig hebt om gezond, energiek, positief en vanuit jouw eigen plek in de organisatie jouw werk te kunnen doen? Daar gaan we het over hebben tijdens de workshop ‘Klaar voor de start!’ bij Wel op school!

Met behulp van de systemische wetmatigheden kijken we naar het schooljaar wat eraan komt.

Waar heb je zin in? Waar zie je tegenop? Welke oordelen en aannames spelen mogelijk een rol? Wat kom je tegen van jezelf, wat misschien wel niks met school te maken heeft? En hoe kun je verbinding maken met datgene waar je WEL energie van krijgt, zodat je met frisse moed het nieuwe schooljaar tegemoet kunt gaan?

Tijdens deze workshop leren deelnemers:

  • Met behulp van het systemisch perspectief zichzelf voor te bereiden op hun persoonlijke start van het nieuwe schooljaar
  • Wat de systemische wetmatigheden zijn die gelden in elk systeem en hoe deze vertaald kunnen worden naar jouw plek en taak in het onderwijs
  • Hun (pedagogische) kwaliteiten kennen en welke hulpbronnen ze in kunnen zetten om er een mooi schooljaar van te maken

Voor wie?
Voor alle mensen, werkzaam in het onderwijs, die geïnteresseerd zijn in het systemische perspectief en hun schooljaar positief willen starten, van basisschool tot universiteit, van onderwijsassistent tot leidinggevende.

Tijd

10:00 - 17:00

Begeleiders

Maartje de Wit  en Ilja van Tongeren

Deelnemers

12

Locatie

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

Kosten

€ 195,-  

IMG 2798

Agenda

Klaar voor de start! Een systemische voorbereiding op het nieuwe schooljaar

15 augustus 2024

1 dag van 10:00 - 17:00 uur

Hoe kun jij je, met zorg voor jezelf, voorbereiden op een schooljaar? Met zicht op wat jij nodig hebt om gezond, energiek, positief en vanuit jouw eigen plek in de organisatie jouw werk te kunnen doen? Daar gaan we het over hebben tijdens de workshop ‘Klaar voor de start!’ bij Wel op school!

'Het is onze verantwoordelijkheid om achter het gedrag te kijken en te onderzoeken wat de leerlingen zichtbaar willen maken '

© Welopstellingen 2024

Disclaimer
Privacy statement 
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Webdesign/webdevelopment:
Birdhouse Solutions

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3811 EJ Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl