Welopstellingen

Dochter van mijn vader

Wat je meekrijgt van je vader

Vaders zijn van groot belang in het leven van hun dochters. Hoe de relatie van jou als dochter met je vader ook was, hij heeft impact op bijvoorbeeld je gevoel van eigenwaarde, jezelf neer kunnen zetten/ je plek vinden in de wereld, en zeker ook op (partner-)relaties en je seksualiteit.

 'De moeders zetten ons in het leven, de vaders zetten ons in de wereld.' - Bert Hellinger, grondlegger van het systemische opstellingenwerk.

 In deze tweedaagse gaan we op onderzoek naar de rol van je vader in jouw leven toen en nu. Wat heeft zijn aan- of afwezigheid (fysiek en emotioneel) gedaan met jou als dochter? Hoe en waar beïnvloedt het je nu nog steeds? Wat is eigenlijk de impact van pappa’s ‘oogappel’ zijn? En welke rol hebben moeders in de relatie met onze vaders?

Het onderzoeken, (innerlijk) helen en eren van de relatie met je vader helpt je om de mannelijke én vrouwelijke kracht in jezelf terug te vinden en in balans te brengen. Om gezond en vol in je leven en je relaties te kunnen staan.

 Deze workshop vormt een tweeluik met de 2-daagse “Dochter van mijn moeder” en kan ook los gevolgd worden.

Voor wie?
Deze training is voor mensen die het systemisch bewustzijn willen vergroten en/of zicht willen krijgen op de systemische impact  van de vader -dochter relatie Dit kan vanuit persoonlijke ontwikkelingsperspectief of als begeleider/coach verdiepende kennis en ervaring op te doen. 

Tijd

10.00 - 17.00

Begeleiders

Joost van Meurs
Sylvia Monten

Deelnemers

12

Locatie

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

Kosten

€ 325, -

Agenda

Dochter van mijn vader

28 en 29 november 2024

2 dagen van 10.00 - 17.00 uur

Vaders zijn van groot belang in het leven van hun dochters. Hoe de relatie van jou als dochter met je vader ook was, hij heeft impact op bijvoorbeeld je gevoel van eigenwaarde, jezelf neer kunnen zetten/ je plek vinden in de wereld, en zeker ook op (partner-)relaties en je seksualiteit

Ervaringen

'Dochter van mijn vader’ was de tweede training die ik bij Wellopstellingen volgde na ‘Mijn plek in het familiesysteem’. Ook nu weer heb ik enorm genoten van de opbouw en diepgang van het programma.  Het geeft veel rust om op deze manier 2 dagen in je familiesysteem te duiken waarbij er alle ruimte is voor ieders opstelling. De universele patronen in het thema en de groep versterken de beweging terwijl je toch heel erg je eigen ontdekkingsreis maakt.  Joost en Sylvia creëren een bedding waar alles klopt en doordacht voelt maar er wordt geen ‘programma afgedraaid’, het voelt alsof je even in een bubbel verkeert met een andere dimensie van tijd. Een onderdompeling die ik iedereen zou aanraden!

Judith Voet

Ook de twee-daagse vader/dochter opstelling was een emotionele rollercoaster. De kwaliteit en liefdevolle aandacht van de begeleiders, de verbinding onderling van de deelnemers en de zorgzaamheid die er voor elkaar is waren hartverwarmend. Ik ervaar, nu 1 1/2 week, later nog steeds lichamelijke respons (buikkrampen) en emotionele labiliteit. Ik omarm het allemaal. Ik constateer dat ik met meer kracht en positieve gedachten nu in de wereld sta. Dat ik weer meer zin heb in het leven en meer blij kan zijn. Mensen uit mijn omgeving zien dat ik frisser en wakkerder uit mijn ogen kijk.
Wat mij betreft kun je beter een tweedaagse familie-opstelling doen dan 10 gesprekken met een psycholoog voeren. Er verschuift echt iets.

Karla

'Ik wilde hierbij mijn grote dank uitspreken voor jullie diepgaande 'Dochter van je vader'-bijeenkomst. Het was jaren geleden dat ik mij weer bevond in het 'opstellingen Veld' omdat ik bemerkte dat het veel vraagt van een begeleider om juist te kunnen waarnemen en te begeleiden. Het is echt masterclass-werk en ik ben zo verrast en dankbaar dat ik zo'n positieve ervaring heb opgedaan. Zoals jullie al benoemden 'een snel-kookpan', ongelofelijk wat er in korte tijd aan verschuivingen plaatsvindt.
Het was een veilige plek om te oefenen met het uitspreken van mijn verlangens, grenzen stellen en te zien dat mijn vader eigenlijk zo gek nog niet was. ;) Mijn mannelijke essentie nog meer gezien is door mijzelf en ik daar volledig voor kan en mag staan. Jullie hebben het zo fantastisch vormgegeven, ook samen met de 2 mannelijke assistenten die ik naarmate de tijd verstreek steeds meer echt kon zien in wat zij in het veld brachten. Zo mooi! Helend. Het is nog aan het bezinken, maar ik wilde jullie toch alvast heel erg bedanken voor deze helende ruimte. Het smaakt naar meer'. Dank voor jullie werk!

Ida

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl