Mijn plek in het familiesysteem

De verkenning van jouw plek geeft helderheid en vrijheid

Uit liefde en volledige onschuld ben je op die plek in het familie systeem terecht gekomen die het meest dienend is aan het systeem. We noemen dit magisch omdat het kind op de plek in het systeem het “magisch-kinderlijke” idee heeft: “als ik het zo doe komt alles goed”. Dat is de magie van het innig liefhebbende kind.

 Jouw reactie op dat wat je aantrof in jouw familie systeem ontwikkelt zich vaak in gedrag waar je heel goed in bent geworden en je comfortabel bij voelt.  Zicht krijgen op wat ten diepste voor jou zelf dienend is, is een mooie reis. Het vraagt moed om het totale plaatje te gaan zien, voelen en ervaren. Het mooie, het gemis. Alles! 

In deze 2daagse training doe jij jouw eigen onderzoek. Er is vaak zoveel mogelijk wat eerder bedekt bleef onder de warme deken van de magische liefde. 

Van magische plek naar dienende plek
 Plekbewustzijn heeft te maken met “Ik in mijn gezin en mijn systeem van herkomst”, met jouw plek als:

  • kind van je ouders
  •  broer van je broers en/of zussen
  •  kleinkind van je grootouders
  •  man in de mannenwereld
  •  vrouw in de vrouwenwereld
  • Fries onder de Friezen, Brabander onder de Brabanders
  •  Etc.

Je gaat jouw authentieke vrije plek (h)erkennen. Dat kan ongemakkelijk voelen in het begin, je kunt je zelfs schuldig gaan voelen als je niet meer aan de verwachtingen van het familiesysteem denkt te voldoen.De trekkracht van hoe het was, de loyaliteit aan je eigen systeem van herkomst, is ontzettend groot. Je kunt het een magneet noemen. Het  werkt door in alle belangrijke relaties in je leven. Ook in je werk, en zéker als je onder druk kom te staan kan het in het hier en nu jouw gedrag en welzijn sterk beinvloeden.

Hier inzicht in krijgen maakt dat je je in je leven veel vrijer en dichter bij jezelf zult voelen. Leven waar jij blij van wordt en dienend is aan datgene wat je zelf wilt manifesteren.

Datum

23 en 24 juni

Tijd

10.00 uur tot 17:00 uur

Begeleider

Mirjam Halkes en assistenten

Deelnemers

12

Locatie

Muurhuizen 42
Amersfoort

Kosten

€ 265,-  

Wat is jouw Magische plek?

Waar je ook maar komt, of in aanraking komt met een aangeboden plek, er speelt ook direct iets wat jij mee brengt. Je neemt je zelf, je eigenheid overal mee naar toe.

Op de diepere laag is de systeemdynamiek ook  jouw persoonlijke dynamiek: je bent van binnen op zoek naar “de magische plek”. Dat is de plek waar jij onbewust nog steeds voortdurend naar uitreikt. Je kent de plek heel goed en voelt je er automatisch bij thuis, als je die plek kunt innemen. En datgene kunt doen wat je toen vroeger (onbewust) ook deed.

Wat is de helende beweging?

Toen je geboren werd, en daarna, toen je opgroeide in jouw familieveld, heb je een plek ingenomen die vrij was èn waar  “iets nodig was”. We wilden invullen wat er nodig was. Bert Hellinger noemde dat de Magische Liefde: de liefde van het kind dat een weg zoekt om iets te herstellen door een taak uit het familieveld op zich te nemen. 

Meestal is deze plek niet ten diepste dienend aan jou. Wat is jouw helende beweging, wat is mogelijk in hier en nu om op een dienende plek voor jou te komen?

'Als ik dáár ga staan, komt alles goed'

© Welopstellingen 2022

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Muurhuizen 42
3816 JE Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl