Welopstellingen
 Rouw en verlies 2 Website M rouw en verlies Rouw en verlies 1 Website banner rouw en verlies

2 daagse module Rouw & Verlies

MIsschien wel een van de grootste uitdagingen omgaan met rouw en verlies

Rouw en verlies. Het zijn grote thema’s in ons leven en iedereen maakt het mee. Alleen is er zo weinig ruimte voor, vooral in onze westerse maatschappij. Er bestaan vele vormen van verlies. Het verlies van een persoon, het verlies van een relatie, het verliezen van een baan, het verlies van een ongeboren kind, of het verliezen van een diepgeworteld patroon. Wanneer we iets moeten loslaten, zal er rouw ontstaan.

 Verlies betekent een grote verandering van dat wat was en met deze nieuwe werkelijkheid moeten leven. En vaak niet omdat we hier zelf voor gekozen hebben. Sterker nog, het gaat vaak over loslaten van hetgeen waar we veel van hebben gehouden. Als reactie hierop ervaren we rouw. En hoe meer we hetgeen wat we verliezen hebben liefgehad, hoe dieper deze rouw aanvoelt. Zelfs bij het moeten loslaten van een patroon of gewoonte; we houden ervan én we ervaren er last van. En toch ervaren we verlies en rouw bij het loslaten ervan.

 Rouw is pijn
Het is dan ook een grote uitdaging om bij deze pijn te blijven. Pijn is oncomfortabel. Het is vaak een diep verdriet. Maar bij rouw kunnen vele emoties ontstaan zoals boosheid, wanhoop, angst of zelfs opluchting. Het zijn vaak moeilijk te snappen emoties die door elkaar heen komen en gaan. Rouw is een moeilijk te snappen, persoonlijke ervaring. Dit helemaal doorvoelen, met alles wat er is, geeft uiteindelijk weer heling, in jezelf.

Inhoud en werkwijze
Tijdens deze tweedaagse staan we met elkaar stil bij rouw en verlies. Bij jouw persoonlijke ervaring hiermee. Je krijgt achtergrondinformatie over rouw en de rouwtaken die rouwdeskundige Manu Kierse heeft omschreven. Vervolgens gaan we aan de hand van deze rouwtaken verschillende systemische oefeningen door. Tijdens deze twee dagen bieden we alle ruimte om de rouw te doorvoelen. En begeleiden het onder ogen komen van het gemis. Je ontvangt tools die helpen in het aannemen van de rouw in het hier en nu.

 We zullen tot slot ook onderzoeken wat de rouw jou geeft. Soms wordt rouw al generaties lang doorgegeven en is het niet eens alleen van jou. Door systemisch werk hebben we de mogelijkheid om inzicht te krijgen in waar deze patronen vandaan komen.

Deze dagen zullen we ruimte bieden aan dit alles. Om uiteindelijk weer dichter bij onszelf te komen.

 Voor wie?
Deze module is voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met rouw en verlies. Deze 2 daagse is ook voor opstellers, coaches en begeleiders om kennis op te doen over het systemisch perspectief van rouw en verlies en de werkmethoden.
 

Tijd

2 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur

Trainer

Minke Marsiglia en Fanny Kok  

Deelnemers

10

Locatie

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

Kosten

€ 325,-, 

Minke

Over Minke

Mijn naam is Minke Marsiglia. Op dit moment werkzaam als uitvaartbegeleider, wat ik liever rouwdoula noem. Want waar een kraamvrouw de week na de bevalling een familie bijstaat in alles wat nodig is, doe ik dit de week na een overlijden. En wat ik tegenkom is dat rouwen als eenzaam ervaren kan worden en dat er weinig taal ontwikkeld is om rouw met elkaar te delen. Ik ondersteun deze zoektocht naar woorden en nodig uit tot praten over onze pijn, verdriet en emoties.
Ik heb ook de opleiding Systemisch werk bij Welopstellingen afgerond en ben helemaal gegrepen door het veld en de magie die daar ontstaat. En hoe mooi is het dat ik nu deze twee passies samen kan brengen in een tweedaagse module waar rouw en verlies centraal staan.
Mijn wens is dat we rouw en verlies meer in het dagelijks leven uitnodigen. Dat we dit meer kunnen delen en doorvoelen, zodat er liefde en gedragenheid ontstaat. Deze tweedaagse module biedt de gelegenheid om hieraan bij te dragen.

Agenda

Template Rouw en verlies 3 Website agenda rouw en verlies
2-daagse module Rouw & Verlies

2 en 30 november 2024

2 en 30 november;  2 dagen van 10:00 - 17.00 uur

Deze module is voor iedereen die geïnteresseerd is in of te maken heeft met rouw en verlies. Deze 2 daagse is ook voor opstellers, coaches en begeleiders om kennis op te doen over het systemisch perspectief van rouw en verlies en de werkmethoden.

'het moeten loslaten van wat was en het moeten aannemen van het nieuwe'.

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl