Welopstellingen
Website themadag kind Website M themadag kind

Trainingsdag Kind, jongere en IoPT

Een eendaagse trainingsdag voor (IoPT-)professionals.

Kun je IoPT toepassen in het werken met kinderen en jongeren? Dat kan zeker, mits je de werkvorm aanpast aan de leeftijd en de situatie. Deze studiedag gaat over hoe je in individuele sessies met een kind of jongere (en de ouders) kunt werken met de IoPT-principes. Kita Bronda deelt haar jarenlange kennis en ervaring hierin en je gaat praktisch oefenen. 

IoPT
Identiteit-geOriënteerde Psychotrauma Therapie (IoPT) is een effectieve methode om overweldigende ervaringen die (bewust of onbewust) invloed op je hebben gehad, te onderzoeken en te verwerken. Vanaf ongeveer 8 à 10 jaar oud kun je in een traject met een kind/ jongere werken vanuit de IoPT-principes. Een kind/jongere die vastloopt heeft baat bij inzichten in bijvoorbeeld de eigen overlevingsmechanismes en om duidelijker te weten wat het zelf wel en niet wil. Ook meer inzicht in ‘wat is van mezelf en wat is van de ander (b.v. papa/mama)’ kan helpen om uit de knel te komen.  

Inhoud
Deze trainingsdag leer je hoe je met een kind/jongere in een traject met individuele sessies (en huiswerkopdrachten) kunt werken met IoPT. Welke opbouw, werkvorm en voorwaarden zijn daarbij nodig? En hoe neem je de ouders/verzorgers hierin mee?  

Je gaat het ook oefenen met processen. We zullen daarbij niet daadwerkelijk werken met kinderen/jongeren maar met ons eigen “innerlijke kind”, zodat je de methodiek kunt oefenen én ervaren.  

Voor wie? 
Deze studiedag is voor professionals die de basiskennis en -vaardigheden hebben om met IoPT te werken.  

Tijd

10.00 - 17.00

Begeleiders

Kita Bronda (gastdocent)
Sylvia Monten
Fanny Kok 

Deelnemers

15

Kosten

€ 195, -

Locatie

Welopstellingen 
Stovestraat 25
38 11 KA Amersfoort

Kita.Bronda Echt Mooij fotografie.web 0033 (2)

Kita Bronda

Mijn missie is ouders en kinderen ondersteunen in dat ze het beter hebben met elkaar vanuit de kindbehoefte.  Schrijfster van de boeken Opnieuw Verbinden als gescheiden ouders.' en ''Onrust in het Kinderhart'.   

Kita neemt haar jarenlange ervaring met het werken met kinderen en jongeren volgens de IoPT methode mee om profesionals verder te insprireren en inzichten aan te reiken. 

Agenda

Trainingsdag kind, jongere & IoPT

18 september 2024

1 dag van 10:00 - 17:00 uur

Kun je IoPT toepassen in het werken met kinderen en jongeren? Dat kan zeker, mits je de werkvorm aanpast aan de leeftijd en de situatie. Deze studiedag gaat over hoe je in individuele sessies met een kind of jongere (en de ouders) kunt werken met de IoPT-principes. Kita Bronda deelt haar jarenlange kennis en ervaring hierin, en je gaat praktisch oefenen.

© Welopstellingen 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief
Contact

Welopstellingen
Stovestraat 25
3811 KA Amersfoort

T 085 06 03 160

info@welopstellingen.nl
www.welopstellingen.nl